Στον Καθεδρικό Ναό του Μπρούκλιν η πανομογενειακή συγκέντρωση για την Παρέλαση

1
Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Πανάγος, Νομική Καστανά, Γεωργία Κοτζαμάνη, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, Φίλιπ Κρίστοφερ, Δήμος Σιώκης και Νίκος Μπάρδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης συνήλθε το βράδυ της Πέμπτης, 30ής Μαρτίου 2023 η πανομογενειακή συγκέντρωση για την Παρέλαση της 30ής Απριλίου στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την Επιτροπή Παρελάσεως και ήταν η πρώτη τακτική συγκέντρωση εκτός του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια και συνάμα η τρίτη εκτός έδρας. Οι δύο πρώτες, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν έκτακτες και έλαβαν χώρα στις κοινότητες του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ στις 2 Μαρτίου 2023 και στην κοινότητα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον, την Τρίτη, 28η Μαρτίου 2023.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα δύο ημέρες μετά την δεξίωση που παρατέθηκε στον Λευκό Οίκο και οι ομογενείς έγειραν ερωτήσεις για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και γενικότερα για τα κριτήρια επιλογής των παρισταμένων.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Νικολάου, Χαράλαμπος Παλουμπής, Δημήτριος Καλαμαράς, Νικόλαος Κωστακόπουλος και Νίκος Σταματάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, επεσήμανε ότι στην δεξίωση προσκαλούν ταυτόχρονα και οι ομοσπονδιακοί βουλευτές και γερουσιαστές, καθώς επίσης και ο Λευκός Οίκος, ότι η φετινή δεξίωση ήταν επιτυχημένη και ότι ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν η ομογενή ηθοποιός Ρίτα Γουίλσον με τον σύζυγό της Τομ Χάνκς, οι οποίοι τον προηγούμενο χρόνο έλαβαν και την ελληνική ιθαγένεια.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Δήμος Σιώκης επεσήμανε ότι ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» θα προσφέρει $5.000 και θα είναι χορηγός του επισήμου δείπνου της Ομοσπονδίας το βράδυ του Σαββάτου, 29ης Απριλίου 2023 στο Ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν.

Εκτενή αναφορά έκανε και στον Ραδιομαραθώνιο για την παρέλαση που θα διοργανώσουν το απόγευμα της Δευτέρας, 3ης Απριλίου 2023 στο ελληνικό ραδιόφωνο «Hellas FM» και κάλεσε τους παρισταμένους να ενημερώσουν τους συλλόγους και τις κοινότητες στις οποίους ανήκουν να συμμετάσχουν και να προσφέρουν τον οβολό τους.

Από αριστερά διακρίνονται οι Κώστας Ουρανίτσας, Νομική Καστανά, Γεωργία Κοτζαμάνη και π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Κωνσταντίνος Ουρανίτσας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της άφιξης του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τόνισε ότι θα αφιχθούν το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Απριλίου 2023 και το ίδιο βράδυ από τις 6.30 μέχρι και τις 8.30 θα διοργανώσουν «Happy Hour» στο ομογενειακό εστιατόριο «Κύμα» στο Φλάτιρον του Μανχάταν.

Το πρωί της Πέμπτης, 27ης Απριλίου 2023 οι Εύζωνες θα παρουσιάσουν τις ενδυμασίες και την ιστορία της Προεδρικής Φρουράς στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν και στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μαθητές των Ημερήσιων Ελληνοαμερικανικών Σχολείων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι Εύζωνες θα παραστούν στην τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση που θα λάβει χώρα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια και η οποία θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Στιγμιότυπο από την πανομογενειακή συγκέντρωση στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το πρωί της Παρασκευής, 28ης Απριλίου 2023 οι Εύζωνες θα παραστούν στην Δοξολογία που θα ψαλεί στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης και αμέσως μετά θα παρελάσουν μέχρι το πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν, όπου θα λάβει χώρα η τελετή έπαρσης της σημαίας.

Ο κ. Νίκος Σταματάκης έγειρε εκ νέου το θέμα της τοποθέτησης ιστών για την γαλανόλευκη και την αστερόεσσα στον νεόδμητο ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ επεσήμανε ότι είναι σοβαρό ζήτημα, αλλά δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Παρελάσεως.   

Ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Μπρούκλιν Πίτερ Βλήτας αναφέρθηκε στο θέμα της έλευσης των Ευζώνων και ότι επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ανέλαβε την κάλυψη των αεροπορικών εισιτηρίων. Τόνισε επίσης ότι οι κοινότητες του Μπρούκλιν θα παρελάσουν ενωμένες στην 5η Λεωφόρο.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Νίκος Μπάρδης αναφέρθηκε στην προετοιμασία του λευκώματος και τόνισε ότι έχουν ήδη εισπράξει $20.000 και ότι με τις υποσχέσεις ξεπερνούν τις $30.000.

Ο κ. Κρίστοφερ συνέστησε στην επιτροπή λευκώματος της οποίας ηγούνται ο Νίκος Μπάρδης και η Σοφία Στρουμπάκη να προβάλουν στο λεύκωμα την ιστορία και τα ονόματα όλων των τελεταρχών.

Ο Αναστάσιος Καραγκούνης, ο οποίος ηγείται της επιτροπής λαχείου επεσήμανε ότι έχουν διαθέσει 5.000 λαχεία, ότι έχουν εισπράξει πάνω από $1.500 και ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να παραλάβουν περισσότερα χρήματα από τις πωλήσεις των λαχείων.

Ο κ. Κρίστοφερ αναφέρθηκε στο επίσημο δείπνο και τόνισε ότι έχουν ήδη εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους 17 χορηγοί και ότι έχουν άλλες 13 υποσχέσεις.

Ο ταμίας της Επιτροπής Παρελάσεως Χρήστος Βουρνάς επεσήμανε ότι έχουν ξοδέψει $62.500, ότι εισέπραξαν $17.0150 από τις καταχωρήσεις για το Λεύκωμα, $22.880 από τις δηλώσεις συμμετοχής και τα άρματα και ότι το συνολικό υπόλοιπο που υπάρχει και στους τρεις λογαριασμούς ανήλθε στα $107.065.

Η συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως και συνάμα υπεύθυνη των πολιτιστικών, κ. Νομική Καστανά αναφέρθηκε στις τρεις επιτυχημένες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, για την τελετή έπαρσης της σημαίας στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας και τις διαλέξεις για την 25η Μαρτίου.

Η επόμενη εκδήλωση, όπως επεσήμανε, θα λάβει χώρα αύριο, Κυριακή, 2 Απριλίου 2023, το απόγευμα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας.    

Την ερχόμενη Τρίτη, 4 Απριλίου 2023 θα λάβει χώρα έκτακτη ενημερωτική συγκέντρωση στην ιστορική κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Πίσκαταγουέι της Νέας Ιερσέης.

Η επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

-Advertisement-


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.