Στην Ροτόντα του Καπιτωλίου θα ταφεί ο αστυνομικός που σκοτώθηκε από την επίθεση ενός οδηγού αυτοκινήτου

0
Η είσοδος του Καπιτωλίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Στην Ροτόντα του Καπιτωλίου θα ταφεί σήμερα ο αστυνομικός που σκοτώθηκε στις αρχές του μήνα όταν ένας οδηγός αυτοκινήτου έριξε το όχημά του σε δύο αστυνομικούς της φρουράς του συγκροτήματος και απείλησε με ένα μαχαίρι.

Ο 18χρονος Ουίλιαμ Έβανς, πατέρας δύο παιδιών, που υπηρετούσε στην αστυνομία του Καπιτωλίου, υπέκυψε στα τραύματά του μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο στις 2 Απριλίου, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσινγκτον.

“Ελπίζουμε ότι η τιμή αυτή θα είναι μια παρηγοριά για την οικογένεια του αστυνομικού Έβανς, ιδιαίτερα για τα παιδιά του Λόγκαν και Άμπιγκεϊλ, όπως και η γνώση ότι τόσοι πολλοί Αμερικανοί θρηνούν και προσεύχονται γι’αυτούς αυτή τη θλιβερή στιγμή”, αναφέρουν η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ σε ανακοίνωσή τους.

Η τιμή αυτή είναι από τις μεγαλύτερες που επιφυλάσσονται από το Κογκρέσο σε έναν πολίτη. Μόνον σε άλλους πέντε ανθρώπους έχει γίνει αυτή η τιμή μετά τη θεσμοθέτησή της το 1998.

Οι τρεις από αυτούς ήταν αστυνομικοί του Καπιτωλίου που έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις σε αυτό, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο Μπράιαν Σίκνικ, ο αστυνομικός που υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στις 6 Ιανουαρίου κατά την επιδρομή εκατοντάδων υποστηρικτών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Από την επίθεση αυτή, που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα, είχε τραυματισθεί και δεύτερος αστυνομικός.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.