Στην μνήμη του Κώστα Χριστοφοράτου η γιορτή της 25ης Μαρτίου στο Queens College

0
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Ελληνικής Λέσχης "Ίκαρος" του Κολλεγίου του Κουίνς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην μνήμη του καθηγητή του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, Κώστα Χριστοφοράτου ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση της Ελληνικής Λέσχης «Ικαρος» του Queens College για την 201η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ο Κώστας Χριστοφοράτος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απεβίωσε το απόγευμα της Τρίτης, 8 Μαρτίου 2022 σε ηλικία 53 ετών προκαλώντας πρωτοφανές σοκ για τα δεδομένα της ομογένειας.

Οι φοιτητές του και η συνάδελφός του καθηγήτρια Δρ. Μαρία Αθανασοπούλου αναφέρθηκαν με συγκινητικά λόγια στην προσφορά του ως καθηγητή και ως συνάδελφου.  

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Ελληνικής Λέσχης “Ίκαρος” του Κολλεγίου του Κουίνς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν  ενεργά περίπου 10 φοιτητές οι οποίοι παρουσίασαν το Χρονικό της Επανάστασης του 1821 μιλώντας για τα γεγονότα και τους ήρωες στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας και υποδιευθύντριας του Κέντρου Βυζαντινών και Ελληνικών Σπουδών Δρ. Μαρίας Αθανασοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης  του Χρονικού ακούστηκαν και κάποια ενδεικτικά παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, τα οποία κάποιοι από τους φοιτητές άκουγαν για πρώτη φορά, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. Την εκδήλωση παρακολούθησαν Έλληνες και ξένοι φοιτητές, καθηγητές του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών καθώς και ο κ. Κώστας Βαγγελάτος ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του «Ικαρος» στο παρελθόν, ενώ τώρα προσφέρει ακούραστα τις υπηρεσίες του ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών.

Η πρόεδρος Μαρίτσα Κούτσουρα και τα μέλη της Ελληνικής Λέσχης «Ίκαρος» εξέφρασαν τη χαρά τους για την επιτυχία της παρουσίασης  και με την αμέριστη βοήθεια της διεύθυνσης του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών ήδη προγραμματίζουν τις επόμενες εκδηλώσεις με σκοπό την επανασύνδεση νέων και παλαιότερων φοιτητών μεταδίδοντας ταυτόχρονα τη γνώση και τις αξίες  της Ελληνικής Κουλτούρας.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Ελληνικής Λέσχης “Ίκαρος” του Κολλεγίου του Κουίνς.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.