Στη Νέα Υόρκη το τακτικό συνέδριο του Ελληνικού Κογκρέσου Αμερικής

0
Στο βήμα ο Νίκος Αποστολόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. To Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής (Hellenic Congress of America)  διοργανώνει το 1ο Τακτικό του Συνέδριο το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 11 το πρωί στο Αρκαδικό Σπίτι του «Γέρου του Μωριά» στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι (27-02 39th Avenue, LIC).

Οι εργασίες του συνεδρίου, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι [θα προηγηθεί 11-12 πμ εγγραφή συνέδρων και πρόγευμα] και θα περιλαμβάνουν τον απολογισμό του Προέδρου και των αξιωματούχων του Δ.Σ., τον Οικονομικό Απολογισμό, επικύρωση του Καταστατικού, καθώς και παρουσίαση του Hellenic History Project από τον καθηγητή Δημοσθένη Τριανταφύλλου και τον Δρα. Γεώργιο Μελικόκη, συμπροέδρους της αρμόδιας επιτροπής.

Θα ακολουθήσει έκδοση ψηφισμάτων για το Δικαίωμα Ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, τη θέσπιση Ημέρας Ομογενών και την συμπαράσταση και υποστήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο στα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την ανάδειξη του νέου Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. για τη διετία 2023-2025.

Ακολούθως, στις 7 το βράδυ θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο, που περιλαμβάνει πλήρες γεύμα, open bar κατά τη διάρκεια της δεξίωσης 7-8μμ και μουσικό πρόγραμμα με DJ] στο Εστιατόριο “ΜΥΘΟΣ”  [196 29 Northern Blvd, Flushing, NY 11358], τιμώντας την 7η επέτειο του Hellenic Congress.

Στη διάρκεια του δείπνου θα βραβευθούν ο απερχόμενος και ιδρυτικός πρόεδρος του Ελληνικού Κογκρέσου Αμερικής, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Νίκος Αποστολόπουλος και ο νομικός σύμβουλος, πρώην πολιτειακός δικαστής της Νέας Υόρκης, Θεόδωρος Βασιλάκης.

Στο Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής εκτός από τα φυσικά πρόσωπα μέλη του συμμετέχουν και τέσσερεις οργανισμοί που θα αντιπροσωπευθούν στο συνέδριο, οι ιστορικοί σύλλογοι Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά» και Καστοριέων «Ομόνοια», ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής «Το Καρπενήσι» και η Ελληνική Συμμαχία Γυναικών (Hellenic Women’s Alliance).

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, Θεοδώρα Αμπαζή (Tel. 678 608-7967, email Theodora2415@gmail.com) ή τον Γενικό Γραμματέα του HECA, Δημήτρη Φίλιο (Tel. 917 202-6376, email dafilios@msn.com).

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.