ΠΡΕΒΕΖΑ. Τα θέματα που αφορούν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στις ΗΠΑ, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, καθώς επίσης και την ίδια την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε τη προηγούμενη εβδομάδα η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στέλλα Κοκόλη στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και στο Υπουργείο Παιδείας με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ. Κοκόλη κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις «εποικοδομητικές» – όπως τις χαρακτήρισε – κατ΄ ιδίαν συναντήσεις και τόνισε ότι αμφότεροι έδειξαν κατανόηση για τα θέματα που συζητήθηκαν και εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συμβάλλουν στην επίλυση τω αιτημάτων που τέθηκα επί τάπητος.

Ερωτηθείσα για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας η κ. Κοκόλη επεσήμανε ότι η συζήτηση αποτελούσε προέκταση του διαλόγου που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχαν στην Άνδρο, που όπως έγραψαν οι “Αναμνήσεις” έλαβε χώρα στις 27 Ιουλίου 2019.

Η υφυπουργός Παιδείας Σφία Ζαχαράκη, αριστερά και η Στέλλα Κοκόλη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Στέλλας Κοκόλη.

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον αγώνα των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την Ελληνική γλώσσα για πολλά χρόνια, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και για το έργο που επιτελούν. Οι εκπαιδευτικοί μας προσφέρουν τη δική τους συμβολή στη διαιώνιση του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής γλώσσας και της ιστορίας. Οι εκπαιδευτικοί παρέχουν τη δυνατότητα σε παιδιά δεύτερης, τρίτης και σε πολλές περιπτώσεις τέταρτης και πέμπτης γενιάς να αγαπήσουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό και είναι οι καλύτεροι «κήρυκες» και πρεσβευτές της Ελλάδας», επεσήμανε η κ. Κοκόλη εκφράζοντας τον θαυμασμό της για την ευρυμάθεια και τον χαρισματικό χαρακτήρα του συνομιλητή της.

«Τον είχα συναντήσει και άλλες φορές, αλλά ποτέ πριν δεν είχα την ευκαιρία να συζητήσω εις βάθος και τετ ά τετ τα θέματα μας», συμπλήρωσε η. κ. Κοκόλη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συνάντησή της με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη η κ. Κοκόλη επεσήμανε: «Συζητήσαμε εκτενώς τα θέματα της ελληνικής παιδείας στις ΗΠΑ και εξέφρασα τους έντονους προβληματισμούς μας για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί μας».

Η κ. Ζαχαράκη, όπως επεσήμανε η κ. Κοκόλη, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος και αποδέχτηκε την πρόσκλησή της να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη και τις άλλες πολιτείες των ΗΠΑ για να δει ιδίοις όμμασιν τα προβλήματα και τις ανάγκες των ελληνικών σχολείων, των εκπαιδευτικών.

Η κ. Ζαχαράκη υποσχέθηκε ότι περί τα τέλη του χειμώνα, αρχές άνοιξης θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ.

«Αναχώρησα από την Αθήνα ικανοποιημένη και πιστεύω ότι τώρα πλέον υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση και το πιο σημαντικό μεγαλύτερη διάθεση για την επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής παιδείας», κατέληξε η κ. Κοκόλη.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.