Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με το Βασιλιά Κάρολο

1
Ο Βασιλιάς Κάρολοσ Γ' και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος.

Συνάντηση πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης 25 Οκτωβρίου 2022 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης κατ’ ιδίαν συνάντησής τους, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εξέφρασε για άλλη μια φορά τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της Μητέρας του Βασιλιά, Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ καθώς και τις προσευχές και τις ευχές του εκ μέρους της Μητέρας Εκκλησίας για μια επιτυχημένη και καρποφόρα βασιλεία. Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε επίσης στους εορτασμούς της Εκατονταετηρίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Επίσης, κατά τη συνάντησή τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκαν και σε άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης σύστησε και τα μέλη της Πατριαρχικής αντιπροσωπείας που τον συνοδεύουν, τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα, τον Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο και τον Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Ιωάννης Ραπτάκης, Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο  Matthew Lodge, Πρέσβης του Ηνωμένου Βασίλειου στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Νικόλας Παπαχρήστου/ Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/

-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Κακό ποδαρικό για τον Βασιλιά και
    απέραντη η ματαιοδοξία για τον επισκέπτη,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.