Συνάντηση Κ. Σακελλαροπούλου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

0
62
Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρος. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Θεόδωρος Μισίνας.

ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β΄, ο οποίος την ενημέρωσε για το σημαντικό ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου, καθώς και για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Αφρικής.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Μακαριώτατο για την προσφορά στο ποίμνιό του κάτω από αντίξοες συνθήκες και τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να στηρίξει την Αφρική αντιμετωπίζοντας με τον τρόπο αυτό και τις μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται. Συζήτησαν, επίσης, για την έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη, καθώς και για την πρόσφατη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Υπογράμμισαν, παράλληλα, την ανάγκη στήριξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή και την προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αίγυπτο και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.