Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Συμβουλίου Ε/Αμερικανικής Hγεσίας

0
49
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Έντυ Ζεμενίδης. Φωτογραφία: https://geetha.mil.gr/

Με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Hellenic American Leadership Council , Endy Zemenides, συναντήθηκε, σήμερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

 Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τον Endy Zemenides για το έργο και τις ιδιαίτερα σημαντικές δραστηριότητες του Hellenic American Leadership Council σε ότι αφορά στα εθνικά θέματα .Επίσης συζητήθηκαν οι τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας τόσο σ΄ότι αφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όσο και ως προς τον αναθεωρητισμό και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, όπως και στις συνέπειές τους στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

 Επιπλέον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι παραμένει προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα και στην τήρηση των αρχών καλής γειτονίας ενώ συνεισφέρει με τις Ένοπλες Δυνάμεις της στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της περιοχής, μέσω των διεθνών δράσεων και συνεργασιών τους σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Έντυ Ζεμενίδης. Φωτογραφία: https://geetha.mil.gr/

 Τέλος, ο κ. Φλώρος επεσήμανε την σημασία της δυναμικής ανάπτυξης της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ και της στενής στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, η οποία έπειτα και από την πρόσφατη επικαιροποίηση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας αναπτύσσεται διαρκώς και σε όλα τα επίπεδα αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο της ώρας μας  στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και πέραν αυτών σε διασυμμαχικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.