Σάββας Σάββας – Savas Savas (1933 – 2018)

  Κερί.

  Ο Σάββας Σάββας, δεν πρόλαβε να γιορτάσει με τα παιδιά και εγγόνια, συγγενείς και φίλους την 84η γιορτή του Memorial Day και να μιλήσει για μια ακόμη φορά με υπερηφάνεια για τον απαράμιλλο ηρωισμό των ηρώων και των συναγωνιστών του στον Πόλεμο της Κορέας.

  Την Παρασκευή, 25 Μαϊου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή στο Westwood της Νέας Ιερσέης βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους.

  Η σορός του το απόγευμα της Τρίτης, 29ης Μαϊου 2018 από τις 2-4 και 6-9 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Becker Funeral Home» στην διεύθυνση 219 Kinderkamack Rd, Westwood, NJ.

  Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τετάρτης 30ης Μαϊου στις 10.00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην διεύθυνση 353 E Clinton Ave, Tenafly, NJ.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «George Washington Memorial Park», στην διεύθυνση 234 Paramus Rd, Paramus, NJ.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπου αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στο American Cancer Society.

  O θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Χριστίνα, τα παιδιά του James και Cary, τα εγγόνια του Veronica και Rex, τον δίδυμο αδελφό του Λεωνίδα, τα ανίψια Zoe και Steven, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1933 στο Μπρονξ. Οι αείμνηστοι γονείς του Δημήτριος και Ζωή Σάββα γαλούχησαν τα δίδυμα Σάββα και Λεωνίδα με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Τα δίδυμα «έμοιαζαν σαν δύο σταγόνες νερού» και γι αυτό οι περισσότεροι τα αποκαλούσα «δίδυμα».

  Ο Σάββας Σάββας αρχικά εργάστηκε ως σχεδιαστής σε μια εταιρεία Αρχιτεκτόνων Ναυπηγών και για τέσσερις περίπου δεκαετίες διετέλεσε εκτελεστικός αντιπρόεδρος της PJ Mechanical και ήταν το δεξί χέρι του ιδρυτή και πρώτου προέδρου και συνάμα φιλάνθρωπου, αειμνήστου Πίτερ Πάππα (Peter J. Pappas).

  Ο εκλιπών ήταν βετεράνος του πολέμου της Κορέας και συνάμα δραστήριο μέλος της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Τέναφλάι της Νέας Ιερσέης.

  Ηταν συνάμα μέλος της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών (American Hellenic Educational Progressive Association).

  Ο αείμνηστος ήταν ενάρετος, γενναιόδωρος και μεγαλόψυχος όσο ελάχιστοι. Το σπάνιο του χαρακτήρα του σε συνδυασμό με το πλατύ χαμόγελο, τον σεβασμό και την αγάπη για το συνάνθρωπο αποτελούσαν τον καταλύτη των σχέσεων φιλίας που διατηρούσε όχι μόνο με τους συγγενείς, αλλά και με πολλούς από τους συνεργάτες και πελάτες της PJ Mechanical.

  Ηταν φανατικός οπαδός της «St. Louis Cardinals», λάτρης των αυτοκινήτων και των πλοίων και ασχολούνταν με πάθος με τη συλλογή γραμματοσήμων, καθώς επίσης και με την κηπουρική,  

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.