ΠτΔ: Η Ελλάδα στηρίζει τις σημαντικές και αξιέπαινες δράσεις της AHEPA

0
https://www.presidency.gr/synantisi-me-antiprosopeia-tis-amerikanikis-ellinikis-ekpaideytikis-proodeytikis-enosis-ahepa/

ΑΘΗΝΑ. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης (ΑHEPA), υπό τον πρόεδρό της Δημήτριο Κόκοτα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας της AHEPA ενημέρωσαν την κυρία Σακελλαροπούλου για τους στόχους της ομογενειακής οργάνωσης και τις τρέχουσες δραστηριότητές της, ενώ εξέφρασαν την προθυμία τους να συνεισφέρουν στην προώθηση και προβολή των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τα μέλη για το έργο που επιτελείται τον τελευταίο αιώνα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα στηρίζει τις σημαντικές και αξιέπαινες δράσεις της AHEPA, τόσο στον εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό τομέα, όσο και σε αυτόν της προώθησης των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Συνάντηση με Νίκο Δένδια

Φωτογραφία: ΥΠΕΞ

Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία της AHEPA συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνεισφορά της οργάνωσης στην εμβάθυνση των δεσμών της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, την προβολή ιδεωδών του Ελληνισμού και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.