Προβάδισμα Τζο Μπάιντεν στην Τζόρτζια – ένα βήμα πιο κοντά στον Λευκό Οίκο

2
92
Ο Τζο Μπάιντεν με την σύζυγό του Τζιλ αμέσως μετά την ομιλία του. Φωτογραφία: New York TImes

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν κέρδισε σήμερα περισσότερο έδαφος σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις αμφίρροπες πολιτείες της Τζόρτζια και της Πενσιλβάνια, πλησιάζοντας περισσότερο στον Λευκό Οίκο μερικές ώρες αφού ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ψευδώς ότι «κλέβουν» την εκλογή του.

Ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 253 έναντι 214 στο Σώμα των Εκλεκτόρων που αναδεικνύει τον νικητή, σύμφωνα με τα περισσότερα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, και οδεύει σταδιακά προς την εξασφάλιση των 270 ψήφων που χρειάζονται για να κερδίσει την εκλογή στις τέσσερις αμφίρροπες πολιτείες.

Ο 77χρονος Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος αν κερδίσει την Πενσιλβάνια ή αν κερδίσει δύο από τις πολιτείες Τζόρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα. Ο δρόμος του Τραμπ μοιάζει πιο στενός, καθώς χρειάζεται να κερδίσει την Πενσιλβάνια και την Τζόρτζια και επίσης να πάρει από τον Μπάιντεν είτε τη Νεβάδα είτε την Αριζόνα.

Στην Πενσιλβάνια, η οποία έχει 20 εκλεκτορικές ψήφους, ο Μπάιντεν μείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το προβάδισμα του Τραμπ σε λίγο πάνω από 18.000 ψήφους, ενώ στην Τζόρτζια, η οποία έχει 16 εκλεκτορικές ψήφους, η κατάσταση ανατράπηκε, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το CNN, και ο Μπάιντεν προηγείται τώρα κατά 917 ψήφους.

Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να συνεχίσουν να εξελίσσονται υπέρ του Μπάιντεν, καθώς πολλές από τις ψήφους που μένει να καταμετρηθούν προέρχονται από περιοχές που ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς, περιλαμβανομένων των πόλεων Φιλαδέλφεια και Ατλάντα.

Ο Μπάιντεν, στο μεταξύ, είδε το προβάδισμά του στην Αριζόνα να συρρικνώνεται νωρίς σήμερα το πρωί σε περίπου 47.000 ψήφους. Στη Νεβάδα εξακολουθεί να προηγείται με μόλις 12.000 ψήφους.

Ενώ η χώρα κρατάει την ανάσα της τρεις ημέρες μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη την Τρίτη, αξιωματούχοι στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια εξέφρασαν αισιοδοξία ότι θα τελειώσουν σήμερα την καταμέτρηση, ενώ η Αριζόνα και η Νεβάδα εξακολουθεί να αναμένεται ότι θα χρειαστούν ακόμη μέρες για να οριστικοποιήσουν τις καταμετρήσεις τους.

- Advertisement -

2 COMMENTS

 1. Μόνο αν θα περάσει το πραξικόπημα
  θα τον στήσει η ΝΤΠ Πρόεδρο . Αν όμως
  περάσει εδώ τελειώνουν και τα ανθρώπινα
  ιδανικά και δεν θα διαφέρουν οι άνθρωποι
  από τα ζώα. Πολλά ζώα και λίγοι Τσοπάνηδες,
  χειρότερα και από τον μεσαίωνα.
  Η Ελλάδα έχει ήδη γίνει το μοντέλο για όλους
  τους λαούς, κατάφερε ο Κισινγκερ και μετέτρεψε
  τους ατίθασους Έλληνες σε πρόβατα. Η μεγάλη
  πλάκα είναι πως ένας δικός μας που έγραψε
  το βιβλίο για τον Κίσινγκερ τώρα έχει σηκώσει
  πανί στην βαρκούλα του και τον ακολουθεί πιστά.
  Η αξία για μερικούς … μερικούς… δεν βρίσκεται
  στον εγκέφαλο και στα ιδανικά αλλά στην τσέπη.
  Σαν το ζώον το ήμερο που δεν βλέπει την ώρα
  να επιστρέψει στο παχνί του , ενώ το άγριο την
  βρίσκει μόνο του .
  Αν θα πέσει ο Τράμπ θα πέσει σαν τον Βασιλιά Λεωνίδα της Σπάρτης ηρωικώς μαχόμενος για την
  Ελευθερία και την Πατρίδα του.
  Ίσως να είναι και ο τελευταίος των Μοικανών.

 2. It would be helpful if people looked up the role of the Electoral College. January 6, 2021 is when the Electoral College picks the President. This is assuming SCOTUS has decided on the pending cases involving election fraud in many democrat-controlled states.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.