ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, προσκλήθηκε να αναπέμψει την καθιερωμένη προσευχή και να μιλήσει στο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχει, διότι βρισκόταν σε επίσκεψη στο Φανάρι στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων».

Το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα. Ξεκίνησε την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2020 και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 27 Αυγούστου 2020 με την ομιλία του προέδρου Τραμπ παρουσία πάνω 1.500 προσκεκλημένων στον κήπο του Λευκού Οίκου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ανέπεμψε προσευχή στο Δημοκρατικό Κόμμα και δεδομένης της παράδοσης των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών θεωρούνταν βέβαιη η συμμετοχή του έστω και μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος και στο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ υποδέχεται τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Η απουσία του Αρχιεπισκόπου από το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σχολιάστηκε δυσμενώς από ομογενειακά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης προκαλώντας εύλογα ερωτήματα και στο αναγνωστικό κοινό των «Αναμνήσεων».

«Οι Αναμνήσεις» υπέβαλλαν τα εύλογα ερωτήματα στον εκπρόσωπου τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και η απάντηση ήταν άμεση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, αναχώρησε για το Φανάρι μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον εορτάζοντα ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Σαουθχάμπτον της Νέας Υόρκης και αναμένεται να επιστρέψει το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020.

Αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στο Φανάρι με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου Εκκλησιαστικού Έτους, προεξάρχοντος του παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθλομαίου.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το ταξίδι του κ. Ελπιδοφόρου στο Φανάρι είναι το πρώτο υπερατλαντικό που πραγματοποίησε τους έξι τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.  

- Advertisement -

3 COMMENTS

 1. Προφάσεις εν αμαρτίες……ασυγχώρητο λάθος,
  έθεσε το ταξίδι στην Πόλη …. πάνω από τα
  Εθνικά συμφέροντα. Δυστυχώς εξακολουθεί
  να είναι ο HIS MASTER’S VOICE και ο
  MASTER ….. δίνει συμβουλές – διαταγές.
  Τώρα ξέρω θα θέλετε να μάθετε ποιός είναι
  ο Master …. εδώ γελάνε….. είναι αυτός που
  κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια της Αρχιεπισκοπής. Οι κακές γλώσσες μάλιστα λένε πως μάζευε λεφτά για τον Μπάιντεν .

 2. Χωρίς πολλά λόγια ήταν ΛΑΘΟΣ και ΜΕΓΑΛΟ μάλιστα. ΚΑΜΜΙΑ Δικαιολογία δεν χωράει εδώ.Ο σωστός Αρχιεπίσκοπος πρέπει να εκφράζει ΟΛΟΥΣ τους Ελληνοαμερικανούς.
  Πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να βρεί κάποιο τρόπο να επανορθώσει.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.