Πρεμιέρα της Δεύτερης Σεζόν του Προγράμματος Films BYkids

0
Στιγμιότυπο από την πρεμιέρα της προηγούμενης σεζόν. Πηγή: ByKids

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (https://www.snf.org) Οι νέοι συχνά παρατηρούν την πραγματικότητα γύρω τους με περισσότερη διαύγεια από τους ενήλικες. Ωστόσο, σπάνια τους δίνεται η δυνατότητα να καταγράψουν και να μοιραστούν την πραγματικότητά τους.

Το πρόγραμμα BYkids, του οποίο το σλόγκαν είναι «their world, their films» (ο κόσμος τους, οι ταινίες τους), δίνει στους νέους τη δυνατότητα να πουν τις δικές τους σημαντικές ιστορίες, με την υποστήριξη καθιερωμένων κινηματογραφιστών.

Η 2η σεζόν περιλαμβάνει ταινίες νέων ανθρώπων οι οποίοι έχουν φυλακιστεί στο Rikers Island, βλέπουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην οικογενειακή τους ζωή, έχουν μετακομίσει με την οικογένειά τους από το Χαλέπι στο Βερολίνο για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, και που βλέπουν τις επιπτώσεις μίας πολιτιστικής μετατόπισης στη Σενεγάλη που προμηνύει ένα νέο μέλλον για τις γυναίκες.

Ο οργανισμός BYkids πιστεύει ότι οι νέες προοπτικές που προσφέρουν αυτοί οι κινηματογραφιστές μπορούν να εμπνεύσουν τη δράση σε θέματα παγκόσμιας ανισότητας και αδικίας. Εκπρόσωποι του οργανισμού αναφέρουν ότι, μέσω των προσπαθειών προβολής και δημόσιας μετάδοσής τους, οι ταινίες φτάνουν σε ένα ακροατήριο 248 εκατομμυρίων εκπαιδευτικών, μαθητών και άλλων ανθρώπων.

Η 2η σεζόν του προγράμματος Films BYkids, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Μαρτίου, υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Για το πρόγραμμα των μεταδόσεων, στις ΗΠΑ, επισκεφθείτε το τοπικό κανάλι του PBS.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.