Πώς υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο με το ABC ο Ε/Αμερικανός παρουσιαστής George Stephanopoulos

O George Stefanopoulos.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Tο παρασκήνιο που οδήγησε τον πρόεδρο της εταιρείας «Disney» να προσφέρει νέο πολυετές συμβόλαιο στον Ελληνοαμερικανό παρουσιαστή George Stephanopoulos, καταγράφει σε άρθρο η κεντρική ιστοσελίδα του CNN Business.

Η ιστορία θυμίζει ανάλογες κόντρες από το παρελθόν στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ωστόσο αυτοί που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες θεωρούν ότι ο Τζορτζ Στεφανόπουλος, δίκαια θεώρησε τον εαυτό του ως «ριγμένο», όταν είδε ότι στελέχη του ABC να προωθούν τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Ντέιβιντ Μιούρ για τον τίτλο του “επικεφαλής παρουσιαστή”.

Η σχέση μάλιστα του Στεφανόπουλο με το ABC κλονίστηκε σε τέτοιο βαθμό, που σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου Μπράιαν Στέτλερ, ο Στεφανόπουλος έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι θα διακόψει το συμβόλαιο για να πάρει μεταγραφή για άλλο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ήταν τότε, που ο πρόεδρος της εταιρείας Disney o Bob Iger, αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο από την Καλιφόρνια και να έρθει ο ίδιος στη Νέα Υόρκη για να σβήσει την «φωτιά» που άναψαν τα στελέχη του ειδησεογραφικού τμήματος του καναλιού.

Ο Άιγκερ κατάφερε να αποτρέψει την αποχώρηση του Στεφανόπουλου, γιατί διατηρούσε καλές σχέσεις από το παρελθόν, με τον παρουσιαστή που είναι σήμερα 60 ετών και συνέβαλε τα μέγιστα στην διάρκεια της παρουσίας του στο δίκτυο στην άνοδο των μετρήσεων τηλεθέασης.

Εξάλλου, η εκπομπή «Καλημέρα Αμερική» (Good Morning America), είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στην πρωινή ζώνη και αποτελεί μεγάλη πηγή εσόδων για το τηλεοπτικό δίκτυο.

Ετσι, ερχόμενος στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος του οργανισμού Disney πρόσφερε ένα νέο πολυετές συμβόλαιο στον Στεφανόπουλο και ταυτόχρονα του έδωσε το δικαίωμα να δημιουργήσει εταιρεία παραγωγής προγραμμάτων με προοπτική μετάδοσης εκπομπών στην ζώνη Prime Time καθώς και από τις πλατφόρμες μετάδοσης της Hulu και του καναλιού National Geographic.

Εκτός από τις θέσεις και αρμοδιότητες που ήδη κατέχει και συμπεριλαμβάνουν και την εκπομπή «This Week», το πρωί της Κυριακής.

Κεντρικό ζήτημα της υποβόσκουσας κρίσης δεν ήταν άλλο από τον τίτλο «Chief Anchor».

Ο Τζόρτζ Στεφανόπουλος ήταν αυτός που διατηρούσε αυτή την θέση για περίπου μια δεκαετία και παρουσίαζε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά γεγονότα και την έκτακτη επικαιρότητα.

Όμως κανονικά τον ρόλο αυτό είχε προηγουμένως η Νταιάνα Σόγιερ. Όταν εκείνη αποχώρησε από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, οι αρμοδιότητες πέρασαν στον Στεφανόπουλο, που ήταν πιο έμπειρος και «ψημένος» στην πολιτική, έχοντας υπηρετήσει στο πλευρό του Μπιλ Κλίντον. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο τίτλος Chief Anchor.

Ωστόσο την Σόγιερ διαδέχθηκε στην παρουσίαση του δελτίου των 6:30μ.μ. ο Ντέιβιντ Μιούρ. 

Η τριβή μεταξύ των δύο κεντρικών παρουσιαστών ήταν αναπόφευκτη λένε όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο. Αρκετοί ήταν αυτοί μέσα στο ABC που πίστευαν στην αξία και των δύο παρουσιαστών. Όλοι ωστόσο έβλεπαν ότι αργά ή γρήγορα όμως η κρίση θα ξεσπούσε.

Οι αρμόδιοι της διοίκησης του δικτύου ABC προωθούσαν σιγά-σιγά το προφίλ του Μιούρ, αν και στο προσκήνιο διατηρούσαν τον τίτλο και τον ρόλο του επικεφαλής παρουσιαστή για τον Τζόρτζ Στεφανόπουλο.

Ο Μιούρ κατάφερε ωστόσο να αυξήσει την τηλεθέαση του δελτίου ειδήσεων και να ξεπεράσει το αντίστοιχο δελτίο του NBC με παρουσιαστή τον Λέστερ Χολτ.

Και ο Τζόρτζ Στεφανόπουλος από την πλευρά του, δικαιολογημένα συγκέντρωνε επαίνους για την παρουσίαση σε εκλογές, ορκωμοσίες προέδρων και δύο περιπτώσεις παραπομπής προέδρου σε δίκη.

Το μάνατζμεντ όμως του ABC αποφάσισε να δώσει τις αρμοδιότητες του παρουσιαστή έκτακτης επικαιρότητας στον Μιούρ.

Αυτό, κατά ορισμένους που γνωρίζουν το παρασκήνιο, έγινε όταν ο Μιούρ διαπραγματευόταν το συμβόλαιό του και κατά άλλους ζητήθηκε επίσημα η αναβάθμισή του από τους διοικούντες.   

Όταν πριν από δύο χρόνια, ο Μιούρ υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο.

Η διοίκηση του ABC ζήτησε από τον Μιούρ να κάνει στο μεταξύ υπομονή και να σεβαστεί τον ρόλο του Στεφανόπουλου, που συνέχισε να παρουσιάζει τα μεγάλα γεγονότα μέχρι και τις εκλογές του 2020.

Ταυτόχρονα ο Στεφανόπουλος συμφώνησε να «αφήσει» τον τίτλο, αν και έμεινε με την εντύπωση ότι ο τίτλος δεν θα δοθεί σε κάποιον άλλο.

Όταν λοιπόν ο Στεφανόπουλος έμαθε ότι ο τίτλος που διατηρούσε θα περάσει «ανεπίσημα» στον Μιούρ αισθάνθηκε ότι εξαπατήθηκε από τον πρόεδρο του ειδησεογραφικού τμήματος του δικτύου, τον Τζέιμς Γκόλνστον.

Εκείνη την περίοδο ο Γκόλνστον δεν είχε ακόμα ανακοινώσει την αποχωρησή του από την θέση του Προέδρου.

Ετσι κατάφερε να δημιουργήσει ένα «μείζον ζήτημα» και αυτό δεν άρεσε καθόλου στην μητρική εταιρεία Disney.

Στην διαδικασία των λεπτών ελιγμών μπλέχθηκε και τσέρμαν του Ψυχαγωγικού τμήματος της Disney ο Πίτερ Ραις.

Όμως ο Στεφανόπουλος διατηρούσε σχέσεις, με τον πρόεδρο της εταιρείας Disney Bob Iger και απευθύνθηκε σ’ αυτόν. 

Μπροστά στην διαφαινόμενη αποχώρηση του Στεφανόπουλου, ο Πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ψυχαγωγικού Τμήματος, πήραν το αεροπλάνο και ήρθαν στη Νέα Υόρκη.

Οι όροι του συμβολαίου του Μιούρ δεν θα άλλαζαν και ο ίδιος θα χειρίζεται πλέον την παρουσίαση των εκπομπών επικαιρότητας. Για παράδειγμα ήταν αυτός που παρουσίασε την τελετή μνήμης στα θύματα του Κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο.

Από την άλλη πλευρά ο Στεφανόπουλος θα παρουσιάζει την έκτακτη επικαιρότητα, όταν αυτά συμβαίνουν στην διάρκεια της πρωινή ζώνης.

Αλλά παράλληλα ο Στεφανόπουλος πήρε συμβόλαιο μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας με αντίστοιχη αύξηση αποδοχών.

Στο ενδιάμεσο το ABC θα δημιουργήσει νέα εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων στα οποία θα συμμετέχει και η σύζυγος του Στεφανόπουλου, η ηθοποιός και κωμικός Αλι Γουέντγορθ.

Αυτές οι παραγωγές θα προβάλλονται από τις νέες πλατφόρμες μετάδοσης της Disney. Παράλληλα ο Τζορτζ Στεφανόπουλος θα παρουσιάζει τέσσερα ειδικά προγράμματα για την ζώνη αυξημένης τηλεθέασης, γνωστή και ως Prime Time.

Ήταν, λένε οι υποστηριχτές του Στεφανόπουλου, μια συμφωνία την οποία ο ίδιος ο Στεφανόπουλος δέχθηκε αμέσως και σύμφωνα με το περιβάλλον του είναι «ένας καλός τρόπος για να οικοδομήσεις για το μέλλον».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.