ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες ομογενείς και άλλοι κάτοικοι του Γουάιτστόουν και των περιχώρων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ομογενών συνιδρυτών της «Quartet Behavioral Spectrum Services» Αθηνάς Γερολυμάτου και Νικολέτας Σκλαβουνάκη και παρέστησαν στα εγκαίνια της νεότερης για άτομα με αυτισμό κλινικής (ABA clinic) που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Παρασκευής, 20 Αυγούστου 2021.

Η κλινική στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου 14-08B Clintonville street Whitestone, NY 11357 και είναι μια από τις πιο σύγχρονες και παρέχει την δυνατότητα στα παιδιά με αυτισμό να παρακολουθήσουν τα θεραπευτικά προγράμματα σε έναν φιλόξενο και εντυπωσιακό χώρο. Η κλινική βρίσκεται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με το Πνευματικό Κέντρο των Καστοριέων και σε απόσταση αναπνοής από την κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν.

Η κλινική βρίσκεται πλησίον των εξόδων του Cross Island Parkway και καθιστά εύκολη την πρόσβαση των ατόμων και των οικογένειών τους από τις διάφορες περιοχές του Κουίνς και των υπολοίπων κομητειών του Δήμου της Νέας Υόρκης.

Αίθουσα της κλινικής για τα παιδιά με αυτισμό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Βρίσκεται σχεδόν απέναντι από την Δημοτική Βιβλιοθήκη του Γουάιτστόουν και την αγορά και αποτελεί έναν ιδανικό χώρο για την πραγματοποίηση θεραπευτικών προγραμμάτων για την συμπεριφορά των παιδιών και γενικότερα των ατόμων με αυτισμό και για την εκπαίδευση των ίδιων των γονέων τους, ούτως ώστε να προετοιμαστούν τα άτομα αυτά για την κοινωνική ένταξή τους.

Η «Quartet Behavioral Spectrum Services» ιδρύθηκε από τις ομογενείς Αθηνά Γερολυμάτου και Νικολέττα Σκλαβουνάκη, την πολωνικής καταγωγής Beata A. Malachowska και την Κολομβιανικής καταγωγής Luisa Tabares, οι οποίες έχουν μακρά εμπειρία στην ενασχόλησή τους με την θεραπεία και παροχή υπηρεσιών σε άτομα με αυτισμό και το πιο σημαντικό μοιράζονται κοινά οράματα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο ατού, καθώς η ηγετική ομάδα ομιλεί πέντε τουλάχιστον γλώσσες και μπορεί να ανταποκριθεί κάλλιστα στις απαιτήσεις του πολυεθνικού μωσαϊκού της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένων και των ομογενών. Κι αυτό διότι τα 90% των νέων οικογενειών των ομογενών προέρχονται από μικτούς γάμους.

Αίθουσα της κλινικής για τα παιδιά με αυτισμό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Οι συνιδρύτριες και συνάμα ηγέτιδες του «Quartet Behavioral Spectrum Services» έχουν σπουδάσει σε διάφορους τομείς και διαθέτουν τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών και τις άδειες που εκδίδει η πολιτεία της Νέας Υόρκης και συστήνονται ως «μανάδες επαγγελματίες» που κατανοούν καλύτερα από κάθε άλλον τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς και γενικότερα οι οικογένειες με αυτιστικά παιδιά.

Η «Quartet Behavioral Spectrum Services» καταβάλει άοκνες προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν με τις ασφάλειες και ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών καταρτίζουν εξατομικευμένα θεραπευτικά προγράμματα από 10 έως και 40 ώρες την εβδομάδα και τα προγράμματα υλοποιούνται τόσο στο σπίτι, όσο και στην κλινική.

Τα θεραπευτικά προγράμματα παρέχουν την δυνατότητα στα άτομα με αυτισμό να βελτιώσουν την συμπεριφορά τους και να ενταχτούν στην κοινωνία και στις ίδιες τις οικογένειες να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αίθουσα της κλινικής για τα παιδιά με αυτισμό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Σήμερα εν έτη 2021 ένα στα 58 παιδιά στην Αμερική, γεννιέται με αυτισμό και η διάγνωσή τους γίνεται σε πρώιμα στάδια.  Όσο γρηγορότερα ξεκινήσει η θεραπεία αυτών των παιδιών τόσο πιο εύκολη γίνεται η ένταξή τους και η προετοιμασία για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και τις σχολικές δραστηριότητες.

Περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω κλινική και για την «Quartet Behavioral Spectrum Services» στην ιστοσελίδα https://quartetbehavioral.com/ είτε τηλεφωνικά στο (516)780-0770.

Αίθουσα της κλινικής για τα παιδιά με αυτισμό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.