ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ιστορική με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η πρώτη ποιμαντορική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στην κοινότητα της Αγίας Σοφίας στο Τζέφερσονβιλ της Πενσιλβάνιας, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, 28 Απριλίου 2021.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Peter Thornberg, τα στελέχη του κοινοτικού συμβουλίου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας καθώς επίσης και μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου υποδέχτηκαν με έκδηλη την χαρά τον Αρχιεπίσκοπο και εισήλθαν στον περικαλλή ναό και παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την Ακολουθία του Νυμφίου.

Εξ άλλου το βίντεο του Cosmos Philly επιβεβαιώνουν την ευσέβεια, την ευλάβεια των πιστών.

Η εν λόγω κοινότητα είναι μια από τις δυναμικές κοινότητες της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης και γιόρτασε με λαμπρότητα την Ανάσταση και  Πάσχα.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για το πενθήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3, 4, 5 και 6 Ιουνίου 2021. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές και ερανικές εκδηλώσεις της κοινότητας, η οποία παρέχει την δυνατότητα σε δεκάδες εθελοντές να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να προβάλλουν τις γαστρονομικές παραδόσεις και τον πολιτισμό μας.

Για πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ κάνετε κλικ στο https://www.saintsophiafestival.com/

Διαβάστε επίσης:

https://www.anamniseis.net/ena-montelo-apo-to-perelthon-stin-ekthesi-aytokiniton-tis-agias-sofias-jeffersonville/ https://www.anamniseis.net/karavani-agapis-gia-ta-geneulia-tou-ieratikou-proistamenou-tis-agias-sofias/

Στιγμιότυπο από την Ακολουθία του Νυμφίου στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στο Τζέφερσονβιλ Πενσιλβάνιας.
Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. κ. Ελπιδοφόρος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ιεροψάλτες και τα ιεροπαίδια.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα στελέχη της κοινότητας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την πρόεδρο και τα στελέχη της κοινότητας της Αγίας Σοφίας στο Τζέφερσονβίλ Πενσιλβάνιας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την οικογένεια του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας, π. Peter Thornberg,
Η αφίσα του ελληνικού φεστιβάλ της κοινότητας της Αγίας Σοφίας στο Τζάφερσονβίλ της Πενσιλβάνιας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.