Πλούσιο και πολυποίκιλο το πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

0
43
Το φεστιβάλ χορού Καλαμάτας, πόλος έλξης για συγκροτήματα από τη γενέτειρα και άλλες χώρες. Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ.

ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ημερών και, συνεπώς, μόνο σε ανοικτούς χώρους, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας μεταθέτει για πρώτη φορά το καθιερωμένο ραντεβού του, από τον Ιούλιο, στο δεκαήμερο 21-30 Αυγούστου 2020, διατηρώντας όλα τα κύρια χαρακτηριστικά του. Και οι 21 ελληνικές και ξένες παραγωγές θα παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, στην κεντρική πλατεία της πόλης και σε έναν τρίτο χώρο, που θα ανακοινωθεί σύντομα. Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό και τους εργαζομένους του, καλλιτέχνες και μη. 

Η συνεργασία και η συνεχής επικοινωνία μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, του δημάρχου Καλαμάτας, Αθανάσιου Π. Βασιλόπουλου, του προέδρου του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ», Παντελή Δρούγα και της καλλιτεχνικής διευθύντριας, Λίντας Καπετανέα, «οδήγησαν στο πλέον θετικό αποτέλεσμα, εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για ένα εξαιρετικά πλούσιο και πολυποίκιλο πρόγραμμα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

Πιο συγκεκριμένα, 11 ξένες ομάδες, εκ των οποίων οι 7 εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 10 ελληνικές ομάδες, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη -από το σύγχρονο και το hip hop μέχρι τα ακροβατικά και το φλαμένκο- και ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα καταστήσουν την Καλαμάτα διεθνές σημείο αναφοράς του σύγχρονου χορού για το δεκαήμερο 21-30 Αυγούστου.

Οι ξένοι δημιουργοί που δίνουν φέτος ραντεβού στην Καλαμάτα, προέρχονται από το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Τσεχία, το Ισραήλ, τη Γερμανία και τη Σλοβακία. Βασικός άξονας του φετινού φεστιβάλ είναι η σχέση των σύγχρονων ανθρώπων με τη φύση και την ανάγκη. Εν μέσω μιας ευρύτερης ιστορικής συγκυρίας, που δεν αφορά μόνο την πανδημία, είναι πολύ σημαντικό να διαισθανθούν οι θεατές τί έχει να μας διδάξει ο χορός. 

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.