Πιο επιβλητικός ο Άγιος Πέτρος με τα υαλογραφημένα παράθυρα

0
Τα υαλογραφημένα παράθυρα καθιστούν πιο επιβλητικό τον ναό του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Ο επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Ιάκωβο Ροδίτη, τον πρόεδρο και τα στελέχη του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιερός ναός του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ το βράδυ της Παρασκευής, 28 Ιουνίου 2024 έλαμπε από τα κεριά και τα χαρούμενα πρόσωπα των πιστών που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν τον αρχιερατικό Εσπερινό και την Αρτοκλασία προεξάρχοντος του Επισκόπου Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρα βοηθούμενου υπό του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας, π. Ιάκωβου Ροδίτη και πλειάδας ιερέων από την Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης.

Στα πρόσωπα των στελεχών και των μελών της κοινότητας διέκρινε κανείς την χαρά και την αγαλλίαση που προκάλεσε η εκπλήρωση ενός διακαή πόθου και στόχου. Πρόκειται για την εγκατάσταση των υαλογραφημένων παραθύρων, τα οποία καθιστούν πιο επιβλητικό τον ναό.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γεώργιος Σοφίλλας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για εκπλήρωση του στόχου και τόνισε ότι το έργο στοίχισε εκατόν πενήντα περίπου χιλιάδες δολάρια, τα οποία αποτελούν ένα επί πλέον δείγμα της γενναιοδωρίας των στελεχών, των μελών και των υποστηρικτών της κοινότητας.

Ο επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Ιάκωβο Ροδίτη, τον πρόεδρο και τα στελέχη του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Και τα έργα, όπως επεσήμανε, δεν σταματούν εδώ, αλλά θα συνεχιστούν με την ολοκληρωτική φάση της αγιογράφησης του ναού.

Ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην ζωή και στο έργο του Αποστόλου Πέτρου και συνεχάρη την κοινότητα για το έργο της.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ιάκωβος Ροδίτης, καλωσόρισε τον Επίσκοπο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την αγάπη του για την κοινότητα του Αγίου Πέτρου, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι η μοναδική φερώνυμη σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Η διευθύντρια του σχολείου Σοφία Γεργατσούλη – Σοφίλλα καλωσόρισε τον Επίσκοπο Ναζιανζού με την ακόλουθη μαντινάδα: «Τιμή μας που σας έχουμε σήμερα τέτοια μέρα / Ω ποιμενάρχα, Επίσκοπε και Άγιε Πατέρα. / Συμβολικό το δώρο μας για όσα Εσύ μας δίνεις / να γράφεις γράμματα χρυσά της Χριστιανοσύνης!!!”

Τα υαλογραφημένα παράθυρα καθιστούν πιο επιβλητικό τον ναό του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Ο επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Ιάκωβο Ροδίτη, τον πρόεδρο και τα στελέχη του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην συνέχεια οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του δώρισαν ένα αναμνηστικό δώρο προκαλώντας την ευαρέσκεια του κ. Αθηναγόρα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού παρατέθηκε δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα «Στυλιανός και Αγγελική Ζερβούδη».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γεώργιος Σοφίλας, η διευθύντρια Σοφία Γεργατσούλη Σοφία και οι μαθητές οι οποίοι προσέφεραν το δώρο στον Επίσκοπο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από τον αρχιερατικό Εσπερινό. Τα υαλογραφημένα παράθυρα καθιστούν πιο επιβλητικό τον ναό του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Επίσκοπος Ναζιανζού με τους ιερείς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Επίσκοπος Ναζιανζού με τους ιερείς και τα ιεροπαίδια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την Αρτοκλασία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας ενώ προσφέρει τον άρτο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.