Περίπου το ένα τρίτο των Τεξανών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με την υδροδότηση

0
Στιγμιότυπο από την χιονοθύελλα που παρέλυσε το Τέξας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Περίπου 8,8 εκατομμύρια άνθρωποι στο Τέξας, γύρω στο ένα τρίτο του πληθυσμού της πολιτείας, εξακολουθούσαν χθες, Κυριακή, το βράδυ (τοπική ώρα) να έχουν προβλήματα με την υδροδότηση, ανακοίνωσαν οι αρχές, σύμφωνα με το CNN, μετά το μεγάλο κύμα ψύχους που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα τη διακοπή της λειτουργίας σταθμών παραγωγής ενέργειας.

Οδηγίες εξακολουθούν να δίνονται σε εκατομμύρια Τεξανούς να βράζουν το νερό πριν το χρησιμοποιήσουν, αν και όλοι οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας επαναλειτούργησαν το σαββατοκύριακο και η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στις περισσότερες κατοικίες καθώς ο καιρός βελτιώθηκε.

Αξιωματούχοι στο Χιούστον, τη μεγαλυτερη πόλη στην πολιτεία, δήλωσαν πως το νερό είναι από χθες, Κυριακή, ασφαλές για χρήση χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως βράσιμο.

Η Επιτροπή του Τέξας για την Ποιότητα του Περιβάλλοντος (TCEQ) δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσει την πληροφορία του CNN.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε αργά χθες, Κυριακή, το βράδυ πως απευθύνθηκε στην Αεροφρουρά του Τέξας, την Εθνοφρουρά του Τέξας και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για να διανείμουν νερό.

«Παραδόθηκαν περίπου 3,5 εκατομμύρια φιάλες ύδατος», ανέφερε ο κυβερνήτης με μήνυμά του στο Twitter.

Μια φονική χειμερινή καταιγίδα προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης σε όλο το Τέξας, μια πολιτεία ασυνήθιστη στο ακραίο ψύχος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 24 άνθρωποι και κατά την κορύφωση του φαινομένου να διακοπεί η ηλεκτροδότηση περισσότερων από 4 εκατομμύρια ανθρώπων.

Το Τέξας φέρνει επίσης υδραυλικούς από άλλες πολιτείες για να βοηθήσουν στην επισκευή αγωγών, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ο κυβερνήτης. Ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές που δεν έχουν ασφάλεια ενδέχεται να μπορέσουν να επιδιώξουν αποζημίωση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), πρόσθεσε.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.