Περιοδεία του ύπατου προέδρου της AHEPA Δημητρίου Κόκοτα στην Ελλάδα

0
116
Στιγμιότυπο από την βράβευση του ύπατου προέδρου της AHEPA Δημητρίου Κόκοτα.

ΑΘΗΝΑ. Υλοποιώντας την υπόσχεσή του ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA Δημήτριος Κόκοτας (Jimmy Kokkotas) βρέθηκε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 στη χώρα μας.

Τον Ύπατο Πρόεδρο AHEPA Jimmy Kokkotas, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, τον υποδέχτηκαν στην Αθήνα και συνομίλησαν μαζί του ο Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης Ιωάννης Μητρόπουλος, ο  Κυβερνήτης Ελλάδας Κωνσταντίνους Βαρσάμης και ο Αντικυβερνήτης Ελλάδος Χρήστος Καραπιπέρης.

Παρόντες τα μέλη του District 25 Lodge Διονύσης Πολίτης, Χρήστος Μπακούρος, Ανάργυρος Τσουνάκης, Αντώνης Γιαννικουρής, Χρήστος Κατηφόρης και μέλη των Δ.Σ. τμημάτων της Αθήνας.

Την επομένη ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA Jimmy Kokkotas συνοδευόμενος από τον Κυβερνήτη AHEPA Hellas Κωνσταντίνο Βαρσάμη παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό στην επίσημη έναρξη της Διεθνούς Πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας» “Restart of the Greek Economy” που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grande Bretagne στην Αθήνα και  η οποία αποτελεί μια συνδιοργάνωση της AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα και της Hermes Expo International, σε συνεργασία με Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο, Επιμελητήρια, Α.Ε.Ι., Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές και άλλους φορείς και συνεργάτες.

Επίσκεψη στον Βόλο

Tο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Ύπατου Προέδρου της AHEPA κ. Jimmy kokotas, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ύπατο Κυβερνήτη Ευρώπης κ. Ιωάννη Μητρόπουλο , τον Κυβερνήτη Ελλάδος κ. Βαρσάμη Κωνσταντίνο και πλήθος αξιωματούχων της Περιφέρειας AHEPA Ελλάδος .

Το  πρόγραμμα της επίσκεψης και φιλοξενίας του Ύπατου Προέδρου και της αντιπροσωπείας της AHEPA στο Βόλο περιελάμβανε  γεύμα εργασίας στο γνωστό τσιπουράδικο της πόλης  ¨Μπόκος¨ ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Valis Resort εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την εισδοχή νέων μελών, παρουσία των μελών του τοπικού Τμήματος AHEPA Hj-13 “ARGONAUTS” Βόλου, του Τμήματος AHEPA Hj-26 “P. BALTIS” Λάρισας, του Tμήματος AHEPA Hj-42 “THERMOPYLES” Λαμίας , και του Tμήματος AHEPA Hj-48 “RIGAS FERAIOS – VELESTINO”.

Η εισδοχή των νέων μελών της Οργάνωσης έγινε μέσα σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, καθώς πραγματοποιήθηκε  σε μία περίοδο κατά την οποία, τόσο το Τμήμα AHEPA Hj-13 “ARGONAUTS” Βόλου, όσο και συνολικά η AHEPA,  μεγαλώνει καθημερινά, ενισχύεται και καταλαμβάνει όλο και πιο περίοπτη θέση, σε τοπικό, αλλά και παγκόσμιο, επίπεδο προωθώντας θέματα Ελληνισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Ειδικότερα, για το Τμήμα AHEPA Hj-13 “ARGONAUTS”, η είσοδος των νεών μελών εγγυάται την συνέχιση της δυναμικής και συνεχούς παρουσίας στα δρώμενα του Βόλου για το καλό της τοπικής κοινωνίας. Σημειώνεται πως μέλη του Τμήματος κατέχουν, θέσεις ευθύνης καθώς και άλλα με διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, στοιχείο που διασφαλίζει άμεσες και καίριες κοινωνικές παρεμβάσεις προς όφελος όλων των κοινωνικών ομάδων της περιοχής.

Στην εκδήλωση τα νέα μέλη του Τμήματος είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον ίδιο τον Ύπατο Πρόεδρο τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν την Οργάνωση και να ενημερωθούν, για το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται διαχρονικά από την AHEPA σε όλο τον κόσμο υπηρετώντας την χώρα μας και τον Ελληνισμό. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία της γνωριμίας με άλλα μέλη της Οργάνωσης ενισχύοντας έτσι το αίσθημα αδελφοσύνης που κυριαρχεί ανάμεσα στα μέλη της.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.