ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πένθιμα χτύπησαν το μεσημέρι οι καμπάνες στον Μητροπολιτικό Ναό και σε όλους τους ναούς της μυροβόλου Χίου, ενώ το βράδυ θα ψαλεί ο Ακάθιστος  Ύμνος.

Ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσών Μάρκος κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τα στελέχη των χιακών σωματείων εξέφρασε την θλίψη και την οργή του για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τους ενημέρωσε για τις αντιδράσεις της Μητρόπολης.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Μητροπόλεως:   Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, ημέρα σταυρώσεως, πένθους και θρήνου για ολόκληρη την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό από την μετατροπή του σημερινού μουσειακού καθεστώτος του πανσέπτου και θαυμαστού Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε μουσουλμανικό τέμενος (τζαμί), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος την 7ην μ. μ. θα τελέσει την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου και προσκαλούνται όλοι οι πιστοί να προσέλθουν και να συμπροσευχηθούν στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο Στρατηγό της Βασιλευούσης και του ευσεβούς μας Έθνους, να ακυρώσει τις άνομες και ανιστόρητες επιθυμίες των Τούρκων και να διαφυλάξει την Ελλάδα απρόσβλητη από κάθε εχθρική επιβουλή.

Μεσίστιες οι σημαίες σε όλη την Χίο. Φωτοφαφία: https://www.politischios.gr/
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.