Πασχαλινή εκδρομή Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου στο προσκυνητάρι της Αγίας Μαρκέλλας

Το προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας στην Kenoza Lake της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. O Σύλλογος Βορειοχωριτών Χίου Πελιναίο – Αγία Μαρκέλλα καλεί τους Χιώτες και κατ΄ επέκταση την ομογένεια να συμμετάσχουν στην πασχαλινή εκδρομή που θα διοργανώσουν το Σάββατο, 13 Μαϊου 2023, στο ιδιόκτητο προσκυνητάρι της Αγίας Μαρκέλλας, (435 Mueller Road, Monteselo, NY 12726) στα όρη Κάτσκιλς της Νέας Υόρκης. 

Πρόκειται για μια από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του ιστορικού συλλόγου, η οποία παρέχει την δυνατότητα στους Βορειοχωρίτες από τις διάφορες πόλεις της τριπολιτειακής περιοχής να περάσουν ευχάριστες στιγμές με τους συγγενείς και φίλους και να απολαύσουν την ανεπανάληπτη φιλοξενία.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Ισιδώρου εν Χίω που θα τελέσει ο πνευματικός ηγέτης του Συλλόγου π. Βασίλειος Λούρος και θα ολοκληρωθούν με το παραδοσιακό γεύμα, το οποίο για μια ακόμη φορά παρατίθεται δωρεάν προς όλους τους προσκυνητές.

Στιγμιότυπο από την λιτανεία της εικόνας της Αγίας Μαρκέλλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον εν λόγω Σύλλογο σε συνεργασία με τα ηγετικά στελέχη του Συλλόγου Δαφνουσίων Χίου και του Αδελφάτου της Αγίας Μαρκέλλας.

Ο Σύλλογος Δαφνουσίων Χίου και το Αδελφάτο της Αγίας Μαρκέλλας θα διαθέσουν λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει στις 6.45 π.μ. από την συμβολή της 75ης Οδού και της 5ης Λεωφόρου στο Μπρούκλιν και το οποίο στις 7.30 π.μ. θα κάνει μια στάση στο Neptune Diner στην Αστόρια προκειμένου να εξυπηρετήσει και τους προσκυνητές από την Αστόρια και τις άλλες περιοχές του Κουίνς.

Λεωφορείο ετοιμάζεται να διαθέσει και η κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρόνξ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους προσκυνητές από το Μπρονξ.

Για πληροφορίες για κρατήσεις ή και για δωρεές οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τηλεφωνήστε στους Δημήτρη Μουτάφη (πρόεδρο), (201) 446-7764, Κώστα Γωνιά (201) 615-8884, Γιάννη Μουτάφη (201) 615-2331, Κώστα Ράλλη (917) 468-0758, Απόστολο Λεονάρδο (Σύλλογο Δαφνουσίων Χίου) (917) 608-6333 είτε και την Στέλλα Ράλλη Καύκη, πρόεδρο του Αδελφάτου της Αγίας Μαρκέλλας (917) 751-5163.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα Δημήτρης Μουτάφης ενώ δείχνει το νέο έργο που έχουν επωμιστεί. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Σύλλογος Βορειοχωριτών

Ο Σύλλογος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», εισήλθε στην 8η δεκαετία προσφοράς και δράσης, ενώ το προσκυνητάρι της Αγίας Μαρκέλλας στα όρη Κάτσκιλς στην 5η δεκαετία.

To παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρκέλλας έχει χτιστεί στο κέντρο του μεγάλου οικοπέδου που έχουν αγοράσει προ τεσσάρων και πλέον δεκαετιών οι Βορειοχωρίτες στην περιοχή Kenoza Lake στα Κάτσκιλς.

Αριστερά του ναού υπάρχει μια λιμνούλα και δεξιά υπάρχει το μεγάλο υπόστεγο και οι βοηθητικοί χώροι οι οποίοι παρέχουν τη δυνατότητα στον Σύλλογο να διοργανώσει τα πανηγύρια και τις εκδρομές αγνοώντας τις καιρικές συνθήκες.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.