Παρέμβαση του αντιπροσώπου της Κύπρου στον ΟΗΕ για την ευθύνη των κρατών για παράνομες πράξεις

0
29
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στην έδρα του ΟΗΕ. Φωτογραφία: www.greeknewsonline.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Κυπριακή Δημοκρατία προέβη χθες (15.10.2019) σε παρέμβαση επί του θέματος της «Ευθύνης των κρατών από διεθνώς παράνομες πράξεις» (Responsibility of States for international wrongful acts) στην 6η Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στην παρέμβαση του ο Αντιπρόσωπος της Κύπρου, κ. Χάρης Χρυσοστόμου, υπογράμμισε τη σταθερή υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στo σημαντικό και πολύχρονο έργο της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ (International Law Commission), σε ότι αφορά τα Άρθρα της Επιτροπής για την κρατική ευθύνη, που η ίδια υιοθέτησε το 2001 ως κωδικοποίηση εθιμικού δικαίου.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να εξαιρεί τον εαυτό του από κανόνες που έχουν καθεστώς εθιμικού δικαίου.

Τελος, ο Αντιπρόσωπος της Κύπρου συμπλήρωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια από τις χώρες που υποστηρίζουν την επίσημη υιοθέτηση των Άρθρων από τα κράτη, υπό την μορφή διεθνούς συνθήκης, επιπρόσθετα του εθιμικού χαρακτήρα τους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.