ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, Πρέσβης Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης, εκπροσώπησε τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019, την Κυπριακή Δημοκρατία στη συζήτηση της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Η συζήτηση γίνεται ανά διετία και προηγείται της διεξαγωγής της κάθε Ολυμπιάδας.

Στην παρέμβαση του ο κ. Μαυρογιάννης ανέδειξε τους στενούς δεσμούς της Κύπρου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους συμμετέχει από την έναρξη τους στην αρχαιότητα, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ιερή παράδοση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Τόνισε ότι ο αθλητισμός έχει μια μοναδική ικανότητα να ενώνει τους ανθρώπους και είναι το ισχυρότερο εργαλείο για τη δημιουργία ήθους στους νέους. Αν η ανθρωπότητα, πρόσθεσε, καταφέρει να οικοδομήσει μια κουλτούρα αθλητικής άμιλλας με βάση τις αξίες του Ολυμπισμού, τότε η αποστολή του ΟΗΕ για την επίτευξη ειρήνης, ισότητας, αλληλεγγύης, σεβασμού κανόνων, δικαιωμάτων και ελευθεριών, θα μπορούσε να επιτευχθεί πιο εύκολα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.