Παραιτήθηκε από διαπραγματευτής ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

0
61
Ο μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο ΟΗΕ, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ευγενική παραχώρηση Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ.

Παραιτήθηκε από τη θέση του διαπραγματευτή για το Κυπριακό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”, τη γραπτή παραίτησή του επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος ανέφερε ότι ο κύριος Μαυρογιάννης θα παραμείνει στη θέση του έως τις 15 Μαΐου. Επιβεβαίωσε επίσης ότι η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα προβεί σε παραίτηση σε πρόσφατη συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι και στην εκπομπή “Προκλήσεις”, σε περίπτωση, όπως είχε δηλώσει, που δεν θα υπήρχαν εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για αντικατάστασή του πριν από τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, το 2023.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι στη θέση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς για το Κυπριακό από τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ διετέλεσε μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας στις συνομιλίες για το Κυπριακό από το 2002 μέχρι το 2008.

Πηγή: https://philenews.com/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.