Πάνω από 90% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer – BioNTech για τον κορωνοϊό

0
104
Ο ομογενής διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλάς. Φωτογραφία: www.mononews.gr

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (www.mononews.gr) Πάνω από 90% είναι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου που έχουν αναπτύξει η φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, με βάση στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα από την δοκιμή του εμβολίου τους, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο, το εμβόλιο δείχνει να έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της λοίμωξης Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός σε άτομα χωρίς ένδειξη προηγούμενης μόλυνσης.

Η είδηση έρχεται την ώρα που δίνεται πραγματική μάχη σε όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου που μπορεί να δώσει τέλος στην πανδημία που πλήττει όλο τον πλανήτη και έχει ήδη κοστίσει πάνω από 1,25 εκατ. ανθρώπινες ζωές.

Το ποσοστό αποτελεσματικότητας που δίνουν οι δύο εταιρείες είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι προσδοκούσαν οι επιστήμονες, οι οποίοι προσέβλεπαν σε ένα εμβόλιο αποτελεσματικό τουλάχιστον κατά 75%. Μάλιστα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ. Άντονι Φάουτσι είχε πει ότι θα ήταν αποδεκτό ακόμη και ένα 50% ή 60%.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.