Ουσιαστικές οι συναντήσεις του περιφερειάρχη Αττικής, Δρα Γιώργου Πατούλη, στη Νέα Υόρκη

0
146
Ο Γιώργος Πατούλημ ενώ προσθέτει λάδι στο καντήλι του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γεωργίου Πατούλη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο περιφερειάρχης Αττικής και συνάμα πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δρ. Γιώργος Πατούλης, λίγο πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» προκειμένου να ενημερώσει την ομογένεια και τον απανταχού ελληνισμού για τις επαφές που είχε κατά την διάρκεια του ολιγοήμερου ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη.

Ο Δρ. Γεώργιος Πατούλης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και στα εγκαίνια του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης και μάλιστα συμμετείχε και στην άκρως συγκινητική τελετή του καθαγιασμού.

Συμμετείχε επίσης και στην τελετή ενάρξεως της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν και στα εγκαίνια της έκθεσης για την 100ετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο ξενοδοχείο Marriot Marquis επίσης στο Μανχάταν.

Ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος ενώ ξεναγεί τον Δρα Γιώργο Πατούλη στην έκθεση για την 100ετία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γεωργίου Πατούλη.

Και δεν αρκέστηκε μόνο με τις εμφανίσεις του στις προγραμματισμένες τελετές και εκδηλώσεις, αλλά είχε πολλαπλές κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο, την πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα, τον πρόεδρο του ιστορικού Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, Δρ. Παναγιώτη Μανώλα, τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο και άλλους ηγέτες της ομογένειας.

Ερωτηθείς για το εν λόγω ταξίδι επεσήμανε ότι ήταν ένα από τα πιο συγκινητικά, διότι παρέστη σε τρία σημαντικά γεγονότα και συγκεκριμένα στα εγκαίνια του Αγίου Νικολάου, στον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και συνάμα τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Τόνισε ότι βίωσε μοναδικές και συγκινητικές στιγμές, διότι η οικοδόμηση του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης ολοκληρώθηκε και ήρθε να υπενθυμίσει τις αστείρευτες δυνάμεις της ομογένειας και του ελληνισμού και την προσφορά της στη Νέα Υόρκη και την Αμερική, διότι ο ιστορικός ναός είναι ο μοναδικός χώρος λατρείας στο Σημείο Μηδέν.

Από αριστερά διακρίνονται οι Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, Χρύσα Τσακοπούλου – Δήμου, Αργύριος Βασιλείου, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Δρ. Γεώργιος Πατούλης. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

«Η ανέγερση του Αγίου Νικολάου πέρασε από συμπληγάδες και ήρθε να διαλαλήσει σε όλον τον κόσμο την χαρμόσυνη είδηση της αναγέννησής του από τις στάχτες της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις συναντήσεις με το πρόεδρο και τα άλλα στελέχη του ιστορικού Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης επεσήμανε ότι «ήταν εγκάρδιες και εποικοδομητικές» και ότι συνέβαλαν στην επικαιροποίηση της αδελφοποίησης των δύο φορέων.

Εφέτος, όπως επεσήμανε, συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την σύναψη της συμφωνίας για την Αδελφοποίηση και η συζήτηση επικεντρώθηκε στις κοινές δράσεις που μπορεί να αναλάβουν ούτως ώστε να καλύψουν το έλλειμμα που προκλήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του εγκλεισμού.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, αριστερά και ο Δρ. Γιώργος Πατούλης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γεωργίου Πατούλη.

Ο Δρ. Γεώργιος Πατούλης είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και θα συμμετάσχει και θα προσφέρει την δική του συμβολή τόσο στο 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο που θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη, όσο και στο συνέδριο που θα διοργανωθεί τον Νοέμβριο στην Μελβούρνη.

Αναφερόμενος στην συνεργασία των ομογενών με τους Έλληνες γιατρούς και επιστήμονες επεσήμανε ότι είναι επιβεβλημένη και μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα προώθηση του ιατρικού τουρισμού και στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της γενέτειρας.

Ο Γιώργος Παούλης ενώ συνομιλεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γεωργίου Πατούλη.
Ο Γιώργος Πατούλης το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκε το Hellas FM και παραχώρησε συνέντευξη στον διευθυντή του σταθμού Δημήτρη Φιλιππίδη (αριστερά) Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γεωργίου Πατούλη.
Ο Γιώργος Πατούλης ενώ συγχαίρει τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο για την βράβευσή του από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γεωργίου Πατούλη.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.