ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ομογενής Αριάννα Μαστρογιάννη προ δύο περίπου ετών συγκλόνισε την ομογένεια με τον απαράμιλλο ηρωισμό με τον οποίο πάλεψε τη σπάνια ασθένειά της και κίνησε γη και ουρανό για την εύρεση συμβατού μοσχεύματος νεφρού. Μόλις ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού και πληροφορήθηκε για την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στα νοσοκομεία της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης αποφάσισε να μην μένει σπίτι με τα χέρια σταυρωμένα.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό (covid 19) οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες σκέφθηκα να κάνω κάτι για να εκφράσω την συμπαράσταση στο ηρωικό τους έργο και συνάμα να εκφράσω έμπρακτα την αγάπη μου και την ευγνωμοσύνη για τους σωτήρες μου», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» η Αριάννα Μαστρογιάννη.

Στις 30 Μαρτίου άνοιξε έναν λογαριασμό στο www.gofundme.com με την επωνυμία «Help Supply Our Healthcare Workers with Meals» (Βοηθήστε να Προσφέρουμε στους Εργαζόμενους στην Υγεία Γεύματα) και έθεσε αρχικό στόχο την συγκέντρωση $7.000.

Η Αριάννα Μαστρογιάννη, η οποία διοργάνωσε έρανο για παροχή γευμάτων στα νοσοκομεία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Αριάννας Μαστρογιάννη.

Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική, ξεπεράστηκε ο αρχικός στόχος και μέχρι και ετούτη την ώρα συγκεντρώθηκαν $8.606. Ο έρανος συνεχίζεται και η Αριάννα ενημερώνει τους δωρητές αναρτώντας στην σελίδα φωτογραφίες και πληροφορίες για κάθε αποστολή γευμάτων στα νοσοκομεία της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης.

Διανομή γευμάτων

Η προετοιμασία και η διανομή γευμάτων κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι, διότι η Αριάννα προσπαθεί να εντοπίσει ομογενειακά εστιατόρια πλησίον των νοσοκομείων και μεριμνά ώστε να είναι τα πάντα να είναι τέλεια και άρτια διοργανωμένα.

Η διανομή ξεκίνησε από το Μαϊμονίδειο Ιατρικό Κέντρο (Maimonides Medical Center) του Μπρούκλιν, όπου εργάζεται η ξαδέλφη της Δρ. Βάλερη Πάλλος (Dr. Valerie Pallos), η οποία της έδωσε το έναυσμα για την εν λόγω πρωτοβουλία.

Τα γεύματα τα οποία προετοίμασε το ομογενειακό εστιατότιο “Parkway Diner” του Κουίνς για το νοσκομείο Mount Sinai Queens. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Αριάννας Μαστρογιάννη.

Σημαντικό ρόλο σ΄ αυτή τη διανομή έπαιξε ο Σπύρος Λουκάκος, ο οποίος είναι μέλος του 41ου Τμήματος της AHEPA στο Μπρούκλιν και ο οποίος την έφερε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του «D&D Coffee Shop» Τζίμυ Γιαπουντζή και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διανομή των γευμάτων στο Μαϊμονίδειο.

Ακολούθησε η διανομή των γευμάτων στο νοσοκομείο «Mount Sinai Queens», το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της ελληνοκρατούμενης Αστόριας. Τα γεύματα προετοίμασε ο Νίκος Κοντός ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Parkway Diner» στο Douglaston του Κουίνς, ενώ στην διανομή προσέφερε την συμβολή της και η Νίκη Καλοπαίδη (Niki Kalopedis.

Η εκστρατεία της Αριάννας συνεχίστηκε στο «North Shore University Hospital» με την διανομή των γευμάτων που προετοίμασε το εστιατόριο «Bebop Kitchen» με έδρα το Χέμπστεντ.

Η Αριάννα Μαστρογιάννη με τον παππού της, Δημήτριο Κωσταρά. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Αριάννας Μαστρογιάννη.

Ερωτηθείσα για τους επόμενους προορισμούς επεσήμανε ότι στην πρώτη φάση επέλεξαν ένα νοσοκομείο από κάθε κομητεία της Νέας Υόρκης και ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν.

«Στόχος είναι να συγχαρούμε τους γιατρούς, τους νοσοκόμους και όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού και να εκφράσουμε έμπρακτα την αγάπη και τη συμπαράσταση», επεσήμανε.

Η Αριάννα Μαστρογιάννη σπουδάζει Ψυχολογία στο Georgetown University. Αν και λόγω της ασθένειας και της μεταμόσχευσης του νεφρού έχασε ένα περίπου σχολικό έτος, εν τούτοις κατάφερε να εκπλήξει τους καθηγητές και συμφοιτητές της, διότι κάλυψε την διαφορά και θα αποφοιτήσει με άριστα  μαζί με την Τάξη 2020.

Τα γεύματα που προετοίμασε το D&D Coffee Shop του Μπρούκλιν για το Maimonides Medical Center. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Αριάννας Μαστρογιάννη.

Η αποφοίτηση, όπως επεσήμανε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχει αναβληθεί και θα γίνει μόλις επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς η ζωή.

Ερωτηθείσα για τα μελλοντικά της σχέδια η Αριάννα επεσήμανε ότι θέλει να γίνει γιατρός, αφ ενός μεν, διότι είναι ένα από τα ευγενή επαγγέλματα, αφ΄ ετέρου, δε διότι θέλει να προσφέρει στα παιδιά τις ίδιες ευκαιρίες που είχε η ίδια όταν ήταν μικρή και σε ηλικία 5 ετών έλαβε το φιλί της ζωής από την ίδια τη μητέρα της Αναστασία Μαστοργιάννη η οποία την Μεγάλη Τρίτη του 2005 της δώρισε το νεφρό.  

Η Αριάννα είναι κόρη των φαρμακοποιών Αποστόλου και της Αναστασίας Μαστρογιάννη και έχει δύο αδέλφια, την Μιχαέλα, που είναι μεγαλύτερη της και τον δίδυμο αδελφό της Νικόλαο και είναι εγγονή του πρώην της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, καθώς και του Αρχιεπισκοπικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν Δημητρίου Κωσταρά.

Τα γεύματα που προετοίμασε το D&D Coffee Shop του Μπρούκλιν για το Maimonides Medical Center. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Αριάννας Μαστρογιάννη.

Ο Δημήτριος Κωσταράς μιλώντας στις «Ανμνήσεις» εξέφρασε την χαρά που του χαρίζουν καθημερινά με τις πράξεις τους τα εγγόνια και ειδικά η Αριάννα, η οποία διακρίνεται για την ευφυία της, για το φιλότιμο, την εργατικότητά της και την ανυπόκριτη αγάπη για τους συνανθρώπους της.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν όσους μπορούν και θέλουν να ενισχύσουν την πρωτοβουλία της Αριάννας να προσφέρουν τον όβολό της κάνοντας κλικ στο https://www.gofundme.com/f/help-supply-our-healthcare-workers-with-meals

Τα γεύματα που προετοίμασε το D&D Coffee Shop του Μπρούκλιν για το Maimonides Medical Center. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Αριάννας Μαστρογιάννη.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.