ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Anasa» λέγεται ο αναπνευστήρας που εφηύρε η ομογενειακή εταιρεία «Adcor Industries» με έδρα την Βαλτιμόρη και ο οποίος τις προσεχείς ημέρες αναμένει το πράσινο φως από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για την μαζική παραγωγή του.

Ο αναπνευστήρας «Anasa» πέρασε με άριστα τις πειραματικές δοκιμές και διακεκριμένοι πνευμονολόγοι του Πνευμονολογικού Τμήματος «Pulmonary and Critical Care Medicine» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ με εισήγησή τους στο FDA τάσσονται υπέρ της άμεσης έγκρισής του.

Ο εν λόγω αναπνευστήρας αποτελεί μία επί πλέον εφεύρεση του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της «Adcor Industries» Δημητρίου Σταυράκη (Jimmy Stavrakis), ενώ το όνομά του το έδωσε η πρόεδρος της εταιρείας Αντωνία Σταυράκη (Antonia Stavrakis) δεδομένου ότι είναι ικανός να προσφέρει «ανάσα» στους ασθενείς και στην ιατρική κοινότητα.

H Αντωνία και ο Δημήτριος Σταυράκης.

Ο Δημήτριος και η Αντωνία Σταυράκη επεσήμαναν ότι η «Adcor Industries» ασχολείται με την παραγωγή εξαρτημάτων για την αεροναυπηγική, τηλεπικοινωνίες, την άμυνα και τις άλλες βιομηχανικές εταιρείες και ότι ο αναπνευστήρας «Ανάσα» είναι το πρώτο ιατρικό μηχάνημα το οποίο θα αρχίσουν να παράγουν το αργότερο σε δύο εβδομάδες.

Τόσο ο Δημήτριος όσο και η Αντωνία εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και δήλωσαν ότι είναι ευτυχείς που θα παράσχουν στην ιατρική κοινότητα των ΗΠΑ και κατ΄ επέκταση όλου του κόσμου τη δυνατότητα να αποκτήσουν με χαμηλό κόστος αναπνευστήρα και να σώσουν χιλιάδες συνανθρώπους από τον βέβαιο θάνατο όχι μόνο από τον κορωνοϊό, αλλά από πολλές άλλες ιογενείς πνευμονικές ασθένειες και επιπλοκές.

«Παρακολουθώντας τις ειδήσεις και τις προειδοποιήσεις των αρχών για την έλλειψη αναπνευστήρων διαπιστώσαμε ότι η μοναδική εναλλακτική λύση ήταν ο χειροκίνητος αναπνευστήρας, ο οποίος εκ των πραγμάτων ήταν δώρο άδωρο. Συνομιλώντας με την Αντωνία και τα παιδιά μας προέκυψε η ιδέα της κατασκευής ενός μηχανήματος που θα απαλλάξει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές από την ανάγκη χρήσης του χειροκίνητου», επεσήμανε ο κ. Σταυράκης.

«Εμείς δεν είμαστε όπως οι μεγάλες εταιρείες που χρειάζονται εβδομάδες και μήνες για να παράσχουν λύσεις στα προβλήματα και στις ανάγκες που ανακύπτουν. Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση στην οποία η ιδέα μετουσιώνεται σε πράξη και το όραμα γίνεται πραγματικότητα. Είχαμε την τεχνογνωσία και τα μηχανήματα και σε χρόνο ρεκόρ κατασκευάσαμε τον αναπνευστήρα και πιστεύω ότι μόλις λάβουμε το πράσινο φως θα καταφέρουμε να προσφέρουμε στην Αμερική και σε όλον τον κόσμο έναν αναπνευστήρα με χαμηλό κόστος και να προσφέρουμε χιλιάδες ζωές σε όλον τον πλανήτη», επεσήμανε ο Δημήτριος Σταυράκης.

Ερωτηθείς για την «Adcor Industries» ιδρύθηκε το 1990 από τον Δημήτριο Σταυράκη και σήμερα εν έτη 2020 έχει ένα μηχανουργείο 50.000 τ.π. με πάνω από πενήντα μηχανουργικά συστήματα, αποθήκες 14.000 τ.π. και υπερσύγχρονα γραφεία 7.500 τ.π. και παράγει εξαρτήματα και μηχανήματα για την Αμερική και όλον τον κόσμο.

Πάνω ο αναπενυστήρας, ενώ κάτο το μηχανουργείο.

Ο Δημήτριος Σταυράκης και η Αντωνία το γένος Κυπραίου γεννήθηκαν στην Βαλτιμόρη και είναι δραστήρια μέλη, υποστηρικτές και δωρητές της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Νικολάου. Η  Αντωνία στο παρελθόν έχει διατελέσει συμπρόεδρος του ελληνικού φεστιβάλ της κοινότητας για τρία χρόνια.

Η Αντωνία ήταν εκφωνήτρια των ραδιοφωνικών εκπομπών του πάλαι ποτέ «Αθηναϊκού»  που τις προηγούμενες δεκαετίες μαζί με το πάλαι ποτέ «Κεντρικόν» ενημέρωναν και ψυχαγωγούσαν τους ομογενείς της Βαλτιμόρης και κατ΄ επέκταση της τριπολιτειακής περιοχής.

Το ζεύγος έχει τέσσερα παιδιά την Μαρία, την Γεωργία, την Κατερίνα και τον Κωνσταντίνο και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών του.

Το διαφημιστικό φυλλάδιο για τον αναπνευστήρα Ανάσα.
Τα δεδομένα του αναπνευστήρα “Anasa”.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.