Ομογενειακή εταιρεία ταξί έφερε πρώτη στη Νέα Υόρκη το δημοφιλές ηλεκτροκίνητο μοντέλο 3 της TESLA

Ομογενής πρόσθεσε στον στόλο ταξί το ηλεκτροκίνητο μοντέλο 3 της Tesla.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια ομογενειακή εταιρεία διαχείρισης αδειών ταξί, έφερε πρώτη στη Νέα Υόρκη, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο 3 της Tesla που πλέον κυκλοφορεί εδώ και μήνες στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Electrek τον Οκτώβριο του 2019 η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου της κυκλοφορίας των Ταξί (NY Taxi and Limousine Commission-TLC), ενέκρινε την χρήση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου για επαγγελματική χρήση, που αποτελεί και μια καθαρή λύση για το περιβάλλον.

Έτσι, ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο μοντέλο. Με βάση το καθαρώς οικονομικό μέρος της χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η εταιρεία United Taxi Management NY έβαλε σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Σάββα Τσιτιρίδη στον στόλο της 4 αυτοκίνητα Tesla, μοντέλο 3.

Παράλληλα εγκατέστησε και ένα σταθμό ταχείας παροχής ρεύματος (Chargepoint).

Η χρήση των μοντέλων της εταιρείας Tesla για Ταξί είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ευρώπη. Μάλιστα στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας, υπάρχει ήδη από το 2014 ένας στόλος 100 αυτοκινήτων.

Αντίθετα στις Ηνωμένες Πολιτείες η χρήση των μοντέλων της Tesla ως ταξί άργησε να εφαρμοστεί, ωστόσο αυξάνεται καθημερινά.

Το 2017 ένας ιδιοκτήτης ταξί Tesla (μοντέλο S) άγγιξε για πρώτη φορά τις 100 χιλιάδες χιλιόμετρα, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα Electrek.

Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες και εταιρείες διαχείρισης αδειών ταξί στη Νέα Υόρκη αλλά και σε άλλες πολιτείες, διαπιστώνουν ότι το κόστος κτήσης και χρήσης παρόμοιων μοντέλων αποτελεί μια λύση που συμφέρει.

Στο Οχάιο η εταιρεία Columbus Yellow Taxi ανακοίνωσε εδώ κι ένα χρόνο ότι θα προχωρήσει στην αγορά 100 αυτοκινήτων από την Tesla και θα τα προσθέσει στον στόλο των 170 οχημάτων που διέθετε.

Παρόμοια αγορά 40 μοντέλων «3» ανακοίνωσε και μια εταιρεία στο Μάντισον της πολιτείας Γουισκόνσιν, που θα είναι και η πρώτη εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα εξ’ ολοκλήρου ηλεκτρικό στόλο επαγγελματικών αυτοκινήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.