Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης νέων δεξαμενών νερού στη Νίσυρο

0
44
ΜΙα από τις δύο δεξαμενές νερού.

ΝΙΣΥΡΟΣ. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης νέων δεξαμενών χωρητικότητας 500 κυβικών μέτρων και 200 κ.μ. στο χώρο της αφαλάτωσης του Δήμου Νισύρου και στον οικισμό του Εμπορειού. Τις οικοδομικές εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου εγκατάστασης των δεξαμενών εκτέλεσε το συνεργείο του Δήμου. Η χρηματοδότηση του έργου έγινε από ιδίους πόρους του Δήμου.

Οι δεξαμενές αυτές, όπως αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν, θα συμβάλουν στην κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών νερού τους καλοκαιρινούς μήνες. Με την εγκατάσταση της νέας δεξαμενής στην αφαλάτωση δίνεται η δυνατότητα καθαρισμού και επισκευής της υπάρχουσας δεξαμενής.

Όσον αφορά τις μονάδες αφαλάτωσης, συνεργείο της εταιρίας που εγκατέστησε τις τρείς μονάδες  έχει ολοκληρώσει ένα μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης των μονάδων.

Με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της ύδρευσης των οικισμών μέσω αγωγού με τη χρήση αντλιοστασίων, έργο του οποίου οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, θα υπάρχει δυνατότητα συνεχούς και αδιάκοπτης ροής νερού και στον οικισμό των Νικειών. Με την ένταξη για χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Μανδράκι, για το οποίο έχει κατατεθεί από το Δήμο ώριμη μελέτη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του υπουργείου Εσωτερικών,  και την εκτέλεση του έργου, θα υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης συνεχούς  και αδιάκοπτης παροχής νερού στους κατοίκους του Μανδρακίου.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.