Οι ομογενείς σώζουν τουρισμό και την τοπική αγορά της Χίου

0
Στιγμιότυπο από την αγορά της Χίου. Φωτογραφία: https://www.politischios.gr/

Μέχρι και τον Οκτώβρη θα συνεχιστούν οι αφίξεις από το εξωτερικό

Ξεκίνησε ήδη από τις αρχές Ιουλίου και αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τα τέλη του μήνα η άφιξη των Ομογενών κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Όπως εξήγησε στον «π» ο πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Παντελής Μπουρνιάς, η πλειονότητα των ομογενών έχει επιλέξει ως μήνα διακοπών τον Ιούλιο, με τους περισσότερους από αυτούς να προγραμματίζουν τη διαμονή τους στη Χίο για πάνω από ένα μήνα.

«Η εικόνα στα χωριά της Χίου είναι εξαιρετική. Τα χωριά μας έχουν γεμίσει με κόσμο ενώ έχει τονωθεί και η τοπική αγορά και αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί όλους», ανέφερε ο κ. Μπουρνιάς.

Αφίξεις μέχρι και τον Οκτώβριο

Το ενδιαφέρον πάντως, είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν αρκετοί επίσης Ομογενείς που προγραμματίζουν την άφιξή τους μέσα στον Σεπτέμβριο ή και τον Οκτώβριο, που σημαίνει ότι για πρώτη φορά ο πληθυσμός θα παραμείνει αυξημένος μέχρι και μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου.

«Αισθητά αυξημένη η κίνηση στην αγορά»

Την αυξημένη κίνηση, η οποία οφείλεται μεταξύ άλλων και στην παρουσία των ομογενών, βεβαίωσε σε δηλώσεις και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βικτωρία Αμπαζή, σημειώνοντας ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας και τα νέα μέτρα είχαν θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.

Εξέφρασε δε, την πεποίθησή της ότι, η κίνηση στην αγορά θα αυξηθεί κι άλλο προς τα τέλη Ιουλίου.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.