Ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε τη Σούζαν Ράις για να ηγηθεί του συμβουλίου εσωτερικής πολιτικής

0
Η Σούζαν Ράις. Φωτογραφία: Politiko.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέλεξε τη Σούζαν Ράις, η οποία είχε διατελέσει σύμβουλος εθνικής ασφαλείας στη διοίκηση του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να ηγηθεί του συμβουλίου εσωτερικής πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το όνομα της Σούζαν Ράις, μιας Αφροαμερικανίδας 56 ετών, «φιγουράρει μεταξύ των πιο επιδέξιων και έμπειρων κυβερνητικών αξιωματούχων της χώρας μας και διαθέτει τις απαραίτητες δεξιότητες από τις οποίες μπορεί να επωφεληθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με στόχο να υπηρετήσει τους Αμερικανούς», έγραψε σε ένα δελτίο τύπου η ομάδα μετάβασης του Τζο Μπάιντεν.

Πρώην πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών και βοηθός υπουργός Εξωτερικών, βρισκόταν στη λίστα του Μπάιντεν ως πιθανή συνυποψήφιά του για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, προτού εκείνος επιλέξει τελικά την Αμερικανίδα γερουσιάστρια Κάμαλα Χάρις.

Επιπλέον, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ προτείνει τον Τομ Βίλσακ για το υπουργείο Γεωργίας, μια θέση που κατείχε κατά την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα (2008-2016). Επίσης, τη βουλευτίνα Μάρσια Φαντζ στο υπουργείο Στέγασης, τον Ντένις ΜακΝτόνα, που ήταν προσωπάρχης του Ομπάμα, για τη θέση του υπουργού επί θεμάτων βετεράνων και την Κάθριν Τάι, μια δικηγόρο που ειδικεύεται σε θέματα ελεύθερου εμπορίου και στην Κίνα, για τη θέση της αντιπροσώπου για το Εμπόριο.

Αναφορικά με την Τάι, εφόσον η Γερουσία επιβεβαιώσει τον διορισμό της «θα είναι η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής και η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που θα υπηρετήσει αυτό το πόστο», διευκρινίζει η ομάδα Μπάιντεν.

Η Μάρσια Φαντζ θα «είναι η πρώτη γυναίκα άνω των 40 και η δεύτερη μαύρη στην ιστορία» που θα είναι επικεφαλής του υπουργείου Στέγασης.

Δίνοντας έμφαση στα προσόντα τους, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε, στο δελτίο τύπου, ότι αυτή η ομάδα «θα προσφέρει το ανώτατο επίπεδο εμπειρίας, συμπόνιας και ακεραιότητας προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα και να διευρυνθούν οι προοπτικές για τους Αμερικανούς μπροστά στις δύσκολες προκλήσεις».

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.