ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης κατάφερε να μετατρέψει τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας σε ευκαιρία για να ενημερώσει την ομογένεια για τους κινδύνους και τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού και συνάμα να προβάλει το έργο των ομογενών επιστημόνων και ιατρών που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας και της έρευνας και οι οποίοι έκαναν την διαφορά.

Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και πρότινος κέντρισαν το ενδιαφέρον όχι μόνο των ομογενών, αλλά και των ιατρών που εργάζονται σε διάφορα νοσοκομεία της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης και όπως επεσήμανε ο πρόεδρός του Δρ. Παναγιώτης Μανώλας αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των μελών.

Το βράδυ του Σαββάτου, 2 Οκτωβρίου 202, ο εν λόγω φορέας, διοργάνωσε την πρώτη δια ζώσης εκδήλωση και την αποκάλεσε «Γλέντι» σε κέντρο εκδηλώσεων του Μανχάσετ της Νέας Υόρκης. Η δεξίωση έλαβε χώρα στον κήπο του κέντρου και τα μέλη και τα στελέχη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και συνάμα να συζητήσουν κατ’ ιδίαν για τα θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας, τον εμβολιασμό και τις φαρμακευτικές αγωγές που έχουν ήδη λάβει την έγκριση της Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Στιγμιότυπο από την ομιλία της αντιπροέδρου Δρ. Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη. . Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αμέσως μετά παρατέθηκε το δείπνο, στο οποίο συμμετείχαν και πολλοί νέοι που σπουδάζουν στις ιατρικές σχολές, είτε έχουν ευεργετηθεί από το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρ. Παναγιώτης Μανώλας συνεχάρη την β΄αντιπρόεδρο Δρ. Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη  και την γραμματέα Δρ. Ελένη Γκουζούλη – Κουτσού που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την διοργάνωση του Γλεντιού και όλους όσους στήριξαν εμπράκτως την πρωτοβουλία και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους.

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα του Συλλόγου εν μέσω πανδημίας ο κ. Παναγιώτης Μανώλας επεσήμανε ότι αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των μελών και ότι δημιουργήθηκε πρόσφορο έδαφος για την συγκρότηση παραρτήματος του Συλλόγου στο Λονγκ Άϊλαντ.

Στιγμιότυπο από το Γλέντι του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Δρ. Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την ανταπόκριση των συνδαιτυμόνων και τόνισε ότι εκδηλώσεις όπως και η παρούσα συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου και ότι τα έσοδά της θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών.

Το επίσημο ετήσιο δείπνο λόγω της πανδημίας αποφάσισαν να το ματαιώσουν και αντ’ αυτού να διοργανώσουν στις 11 Δεκεμβρίου 2021 στο Μουσείο Κινηματογράφου στην Αστόρια μια ερανική εκδήλωση για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών.

Η επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου 2021 και θα λάβει χώρα στο Νορθ Φορκ του Λονγκ Αϊλαντ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Σύλλογο στο https://hellenicmedicalsociety.org/

Στιγμιότυπο από το Γλέντι του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την δεξίωση στον κήπο του Κέντρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.