ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε στις τρεις γενιές των ομογενών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία ο Γιώργος Καρυπίδης με το προσθετικό του χέρι με το οποίο έπαιξε ποντιακή λύρα και μάλιστα ένωσε την φωνή του με τις φωνές των παιδιών του χορευτικού και αναφώνησαν «Δεν Ξεχνώ και Αγωνίζομαι».

Οι εκδηλώσεις για την 103η επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού διοργανώθηκαν ανήμερα της 19ης Μαϊου στο προαύλιο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας, όπου φιλοξενείται το πρώτο μνημείο που δημιουργήθηκε προ μιας και πλέον δεκαετίας στην Αμερική.

Το μνημείο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αρχικά εγκαταστάθηκε στο προαύλιο της κοινότητας της Αγίας Σοφίας στο Βάλι Φορτζ Πενσιλβάνιας και όταν η κοινότητα μετακόμισε στις νέες εγκαταστάσεις στο Τζέφερσονβιλ της Πενσιλβάνιας ο Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας αποφάσισε την μετεγκατάστασή του στο Άπερ Ντάρμπι.

Οι εκδηλώσεις μνήμης διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Ποντίων «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας σε συνεργασία με την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι και παρείχαν την δυνατότητα στους παρισταμένους να αναφωνήσουν «Δεν Ξεχνώ» και να ζητήσουν από τον πρόεδρο Μπάιντεν, ενώπιον της 104ης επετείου να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι, π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση και κάλεσε τους ομογενείς να ψάλλουν τους εθνικούς ύμνους.

Ο Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας με πρόεδρο την Ιφιγένεια Παυλίδου Οικονόμου είναι ένας από τους πιο δυναμικούς συλλόγους και στην παρέλαση της 20ής Μαρτίου 2022 στην καρδιά της Φιλαδέλφειας έκλεψε την παράσταση με το αφιέρωμα στην Γενοκτονία.

Ο Γιώργος Καρυπίδης, ο οποίος προκάλεσε ρίγη συγκίνησης παίζοντας τη λύρα μα το προσθετικό χέρι.
Ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ ενώ τελεί την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Ο Γιώργος Καρυπίδης με την λύρα του.
Το μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίωνστο προαύλιο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.