Ο εγκλεισμός και η πανδημία έδωσαν προστιθέμενες αξίες στις χριστουγεννιάτικες κάρτες των ομογενών (βίντεο)

0
Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του προέδρου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, κ Φίλιπ Κρίστοφερ η οποία αναφέρεται στον αγώνα της ομογένειας για την απελευθέρωση της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα και την επανένωση του νησιού.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα φετινά Χριστούγεννα όπως και το έτος 2020 που θα αποχαιρετήσουμε σε μια εβδομάδα είναι αλλιώτικα και με όλη την σημασία τις λέξεως. Ο Δεκέμβριος τουλάχιστον για τα δεδομένα της Νέας Υόρκης ήταν ο μήνας με τις περισσότερες εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς στις καθιερωμένες εκδηλώσεις των οργανωμένων φορέων της ομογένειας προστίθεντο και τα χριστουγεννιάτικα πάρτι των ομογενειακών επιχειρήσεων.

Οι περισσότεροι σύλλογοι και ομοσπονδίες εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες που μας παρέχει το διαδίκτυο και ενέτειναν τόσο την πολιτιστική, όσο και την φιλανθρωπική τους δράση.

Εφέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της ομογένειας οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες που εστάλησαν μέσω του ταχυδρομείου, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απέκτησαν την ίδια δυναμική που είχαν οι κάρτες που οι πρωτοπόροι μετανάστες έστελναν στους οικείους και συγγενείς στην γενέτειρα.

Αν και οι κάρτες διαφέρουν η μία από την άλλη ως προς την σύνθεση και ως προς το περιεχόμενό τους εν τούτοις έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις κάρτες που εστάλησαν στις «Αναμνήσεις».

Μεταξύ αυτών υπάρχει και μια αλλιώτικη κάρτα, η οποία προκαλεί πόνο, θλίψη, θυμό και ακονίζει το αγωνιστικό πνεύμα.

Πρόκειται για την χριστουγεννιάτικη κάρτα του προέδρου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, η οποία αντί χριστουγεννιάτικου δέντρου εμπεριέχει τους βεβηλωμένους και κατεστραμμένους ναούς, τα πολιτιστικά μνημεία, τους τάφους και τις περιουσίες των αδελφών Κυπριών που εδώ και 46 χρόνια στενάζουν υπό τη μπότα του Αττίλα.

Ο κ. Κρίστοφερ εύχεται στους συναγωνιστές και κατ΄ επέκταση στην ομογένεια, στους φίλους της Κύπρου και στους φιλέλληνες «Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά».

«Σας ευχαριστώ για την αδιάλειπτη υποστήριξη. Άλλη μια χρονιά πλησιάζει το τέλος της, αλλά ο αγώνας μας συνεχίζεται. Παρήλθαν 46 χρόνια από τότε που η γενέτειρά μας βεβηλώθηκε από τους Τούρκους εισβολείς. Η φετινή χρονιά στιγματίστηκε από τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις της Τουρκίας με τη ν παραβίαση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου και το άνοιγμα των Βαρωσίων για να φωτογραφηθούν και για πικνίκ.  

Δε θα επαναπαυθούμε έως ότου τερματιστούν οι παραβιάσεις και η Τουρκία σεβαστεί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

«46 χρόνια κατοχής είναι αρκετά. Ελευθερία στην Κύπρο», καταλήγει το μήνυμα του κ. Φίλιπ Κρίστοφερ.

 Οι «Αναμνήσεις» επωφελούμενες της ευκαιρίας ενώνουν τη φωνή τους με την φωνή του κ. Κρίστοφερ και υπενθυμίζουν σε όλο το αναγνωστικό τους κοινό ανά την οικουμένη ότι δεν ξεχνούμε και ότι ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί έως ότου απελευθερωθούν οι κατεχόμενες περιοχές.

Παράλληλα υπενθυμίζουν ότι οι «Αναμνήσεις» θα προβάλλουν τον αγώνα της ομογένειας για το Κυπριακό και τα άλλα εθνικά μας θέματα, καθώς επίσης και για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και την καλλιέργεια της ελληνικής συνείδησης στις νεότερες γενιές των Ελληνοαμερικανών.

Η χριστουγεννιάτικη κάρτα της Χιακής Ομοσπονδίας

Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης, αντί της Χριστουγεννιάτικης κάρτας προετοίμασε ένα βίντεο με τα μηνύματα του προέδρου, κ. Μάρκου Δρακωτού και του γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρα Κωνσταντίνου Κούτρα και την άκρως διδακτική διαδικτυακή ξενάγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα.

Η Ελληνορθόδοξη Νεολαία της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης ακολούθησε το παράδειγμα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου και αντί κάρτας έστειλε το βίντεο με τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα οποία έψαλε η νεότερη γενιά της κοινότητας.

Το κοινωφελές Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” αντί της παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης κάρτας απέστειλε στους φίλους ένα βίντεο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: Καθώς φτάνουμε στο τέλος αυτής της χρονιάς που δοκίμασε τα όρια και τις αντοχές μας ατομικά και συλλογικά, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο που, με την αδιάκοπη προσπάθειά τους, δεν σταματούν ποτέ να μας εμπνέουν.

Capital Link

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Capital Link Νικόλαος Μπορνόζης και οι συνεργάτες του στη Νέα Υόρκη, στην Αθήνα, Λευκωσία, Λονδίνο και σε άλλες μεγαλουπόλεις της Ασίας κατάφεραν όσο ελάχιστοι να μετατρέψουν την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού σε ευκαιρία και διοργάνωσαν με επιτυχία παγκοσμίου βεληνεκούς διαδικτυακά επενδυτικά συνέδρια και έκαναν την διαφορά.

O κ. Μπορνόζης και οι συνεργάτες του απέστειλαν χριστουγεννιάτικες κάρτες στους πελάτες, στους συνέδρους, στους χορηγούς και κατ’ επέκταση στην ομογένεια μέσω των οποίων εκφράζουν τις ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και προσεύχονται όπως το 2021 να διοργανώσουν δια ζώσης τα συνέδριά τους.

Η ευχετήρια κάρτα της Capital Link που κατάφερε να μετατρέψει την πανδημία σε ευκαιρία για την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Η Χριστουγεννιάτικη κάρτα της προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής Στέλλας Κοκόλη.
Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.
Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ.
Η Χριστουγεννιάτικη κάρτα του Χάρη Πατερουλάκη.
Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του προέδρου του Ελληνικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Αργυροκάστρου Παναγιώτη Μπάρκα.
Η χριστουγεννιάτικη κάρτα της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.
Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του Δήμου Νισυρίων, Δρα Χριστοφή Κορωναίου.
Η χριστουγεννιάτικη κάρτα της εταιρείας του Παν Γκριγκόριαν.
Η ευχετήρια κάρτα του κοινωφελούς ραδιοφώνου “Cosmos Fm”
Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του 25 τμήματος της AHEOA στο Μανχάταν του αρχαιότερου τμήματος.
Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά
Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Συλλόγου Ροδίων Νέας Υόρκης.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.