Ο Άγιος Δημήτριος του Μέρικ και οι Μακεδόνες αποχαιρέτησαν τον Δημήτριο Μποζιρικίδη

0
Ο αείμνηστος Δημήτριος Μποζιρικίδης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Αϊλαντ το πρωί της Δευτέρας, 4ης Απριλίου 2022 είχε πλημμυρίσει από συγγενείς και φίλους, στελέχη και μέλη της κοινότητας, καθώς επίσης και εκπροσώπους των μακεδονικών συλλόγων, οι οποίοι παρακολούθησαν με θλίψη και συγκίνηση την Εξόδιο Ακολουθία του Δημητρίου Μποζιρικίδη που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικηφόρος Φακίνος και εξέφρασαν την θλίψη στους οικείους του.  

Ο Δημήτριος Μποζιρικίδης (Dimitrios Bozirikidis) απεβίωσε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 σε ηλικία 82 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Πανδώρα και Δημήτρη Μπαμπούκη, τον εγγονό του Γεώργιο Μπαμπούκη, την αδελφή Βίκυ Τζόλη, τα ανίψια τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Ο Δημήτριος Μποζιρικίδης με την εκπρόσωπο της Φιλοπτώχου, Παρασκευή Μπουλταδάκη.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1940 στην Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Σε ηλικία 29 ετών ήρθε με την αδελφή του Βίκυ για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη και με το δαιμόνιο της φυλής, το φιλότιμο και την σκληρή εργασία κατάφερε να αποκτήσει τις δικές του επιχειρήσεις.

Ήταν νυμφευμένος με την αείμνηστη Ελπίδα το γένος Δημοπούλου και είχαν μια κόρη, την Πανδώρα.

Ο αείμνηστος ασχολήθηκε όσο ελάχιστοι με τα κοινά και συνάμα ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δράση.

Ο Σύλλογος Θεσσαλονικέων, το Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών με έδρα το Γουάιτστόουν και η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής έχουν ευεργετηθεί από την δράση του και την γενναιοδωρία του.

Το όνομα του κατέχει εξέχουσα θέση στον κατάλογο των δωρητών και ευεργετών του ναού των Αγίων Γεωργίου και Δημητρίου στο Μανχάταν και του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Άϊλαντ.

Ο Δημήριος Μποζιρικίδης με την Γεωργία Παύλου υπεύθυνη του οργανισμού για την υποστήριξη των παιδιών με Λευκαιμια “Pins for Pauly” και τον πρόεδρο της κοινότητας Νίκο Πουλικίδη την ημέρα της βράβευσή του από την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Άϊλαντ.

Ο επίτιμος και ο νυν πρόεδρος του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών, κ.κ. Ηλίας Νεοφυτίδης και Μιχάλης Στρατής, αντίστοιχα, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την θλίψη τους για την εκδημία του Δημητρίου Μποζιρικίδη και τον αποκάλεσαν ευεργέτη του Κέντρου. Παράλληλα τόνισαν ότι το Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών βράβευσε το ζεύγος Δημητρίου και Ελπίδας Μποζιρικίδη και μάλιστα η αίθουσα του επάνω ορόφου του Κέντρου φέρει τα ονόματά τους.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ, π. Νικηφόρος Φακίνος τόσο κατά την διάρκεια του επικήδειου, όσο και κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη του, διότι, όπως επεσήμανε, η οικογένεια έχασε τον πατέρα και τον παππού, ενώ η κοινότητα του Μέρικ έναν αφοσιωμένο υπηρέτη στον Αμεπλώνα του Κυρίου και έναν ευεργέτη της.

Η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ προ μερικών ετών τον βράβευσε για την πολυσχιδή του δράση, την γενναιοδωρία του και το φιλανθρωπικό του έργο.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη.   

Στιγμιότυπο από την μετονομασία της αίθουσας του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.