Νέες πρωτιές για τους μαθητές και τους τελειόφοιτους του Λυκείου της Αστόριας

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές που της προσέφεραν λουλούδια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η διεύθυνση του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, η Σχολική Επιτροπή και το κοινοτικό συμβούλιο μέσω μιας ανακοίνωσης τύπου προβάλλουν τα επιτεύγματα και τις πρωτιές των μαθητών και των τελειόφοιτων για το σχολικό έτος 2021-2022.

Τα περισσότερα επιτεύγματα – αν όχι όλα – τα έχουν ήδη προβάλλει οι «Αναμνήσεις», αλλά θεωρήσαμε χρέος να δημοσιεύουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου προκειμένου να επιβραβεύσουμε τους πρωταγωνιστές και το πιο σημαντικό να δώσουμε το έναυσμα στους μαθητές και τους γονείς που αποφοιτούν από την 8η τάξη των Ημερήσιων Σχολείων να έρθουν σε επαφή με το σχολείο, να εγγραφούν και να ολοκληρώσουν την δευτεροβάθμια παιδεία τους στο εν λόγω λύκειο.

Πρόκειται για το μοναδικό και το μεγαλύτερο Ημερήσιο Σχολείο σε όλη την επικράτεια το οποίο διατηρεί ως κορωνίδα το «Αιέν αριστεύειν».

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας:

Η Μίλα Λυσσικάτου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι μαθητές Λυκείου Αγίου Δημητρίου Αστόριας διακρίθηκαν και αρίστευσαν και αυτή τη σχολική χρονιά 2021-22,  τόσο σε ακαδημαϊκές όσο και  σε ποικίλες σχολικές δραστηριότητες!

Μπορεί φέτος η άνοιξη να μην μας έφτασε με «βήμα ταχύ…»,  ωστόσο  οι μαθητές του Λυκείου Αγίου Δημητρίου με ανοιξιάτικο κέφι και ορμή, αλλά και ανανεωμένη διάθεση και ζωντάνια, συμμετείχαν και να ξεχώρισαν αναλαμβάνοντας ποικίλες δράσεις ήδη από τις αρχές Μαρτίου!

Πιο συγκεκριμένα, η Mila Lyssikatos της 7ης τάξης έκανε περήφανο το σχολείο του Αγίου Δημήτριου της Αστόρια  εκπροσωπώντας το σχολείο  στο NYC Scholars Spelling Bee του εθνικού διαγωνισμού ορθογραφίας Scripps, στο Hunter School.

Σημειωτέον  ότι η συμμετοχή στο διαγωνισμό αυτό αποτελεί εξαιρετική διάκριση για την εν λόγω μαθήτρια αλλά και το σχολείο, λόγω του ότι μόνο 38 μαθητές συνολικά από όλα τα δημόσια, ιδιωτικά/κοινοτικά  και τσάρτερ σχολεία της Νέας Υόρκης, προκρίθηκαν ώστε να συμμετάσχουν.

Επίσης ο  Victor Sabarianov της 10ης τάξης κρίθηκε άξιος και βραβεύτηκε με βραβείο Honors για το έργο του Solar System Simulator Using C ++ στην Έκθεση Επιστήμης και Μηχανικής της Κεντρικής Νέας Υόρκης. Ο Βίκτορ ξεκίνησε φέτος τη φοίτησή του στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου και να  παρακολουθεί το πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του σχολείου μας. Οι κλίσεις και οι δεξιότητες και τα ταλέντα του σε όλα τα αντικείμενα των μαθημάτων είναι αξιοπρόσεκτα και προκαλούν θετική εντύπωση τόσο τους εκπαιδευτικούς του όσο  και τη Διεύθυνση του σχολείου.

Η Δρ, Ειρήνη Γράψια και οι μαθητες της 2ης Τάξης που διακρίθηκαν στον Διεθνή Διαγωνισμό. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.

Επιπλέον, ο Γρηγόρης Εξαρχουλέας, μαθητής της 10ης τάξης κέρδισε μια πλήρη υποτροφία για το πρόγραμμα SUMMER STEM στο Cooper Union. Ο εν λόγω μαθητής σε συνεργασία με τον Andrew Bolanos και τον Γιάννη Γαρατζιώτη της 11ης τάξης συμμετείχαν επιτυχώς στο πρόγραμμα National Grid Saint Francis College Science από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο.  Η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα τους έδωσε την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με γνωστικούς τομείς όπως η  Βιοχημεία και η Περιβαλλοντική Επιστήμη και να επωφεληθούν από την γνώση και την εκπαιδευτική εμπειρία καθηγητών κολλεγίου εξειδικευμένων  στους αντίστοιχους τομείς του.

Τέλος αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους τελειόφοιτους, Senior Class του 2022 του σχολείου του Αγίου Δημητρίου που πραγματικά έχουν κάνει την κοινότητα εξαιρετικά περήφανη!

Οι τελειόφοιτοι Senior Class του 2022  έγιναν δεκτοί σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, αν όχι του κόσμου! Για πρώτη φορά στην ιστορία του σχολείου μας, μαθήτρια μας έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Η Cora Louise Fleming Benite επέλεξε να παρακολουθήσει αυτό το εξαιρετικής φήμης Πανεπιστήμιο του Πρίνστον , ενώ έγινε επίσης αποδεκτή στο Bard Berlin (άλλη μια ακόμα πρωτιά στα χρονικά του σχολείου μας) αλλά και στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ.

Επιπλέον, η Ευγενία Κατέχη, φιναλίστ του QuestBridge, έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία στο Boston College. Η εξαιρετική αυτή για την επιμέλεια, το χαρακτήρα και την συμπεριφορά  μαθήτρια του σχολείου μας, έγινε επίσης δεκτή στο Fordham, στο St. John’s University College of Pharmacy και στο SUNY Old Westbury College of Osteopathic Medicine.

Εξαιρετικές επιδόσεις σημείωσαν και οι  χαρισματικές μας μαθήτριες  Αντιγόνη Αηδόνη και η Νικόλ Κάθριν Τηλιάκος οι οποίες έγιναν δεκτές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης με λαμπρές  υποτροφίες ιδιαίτερης ακαδημαϊκής αξίας .

Αρκετοί ακόμα είναι οι τελειόφοιτοι του σχολείου μας που θα φοιτήσουν στα ακόλουθα πανεπιστήμια: Stony Brook,  Pace University, St. John’s University, New York Institute of Technology, στο POST / LIU,  Manhattan College, στο Hunter, City, Queens College και SUNY Old Westbury.

Η διεύθυνση του σχολείου, όλοι οι εκπαιδευτικοί αλλά και η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου είμαστε περήφανοι για όλους τους μαθητές μας,  οι οποίοι παρά τις προκλήσεις του COVID19 κατόρθωσαν να  διαπρέψουν  φέρνοντας σε πέρας με αξιοσημείωτη επιτυχία όχι μόνο ακαδημαϊκές αλλά και εξωσχολικές δράσεις και εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκδηλώσεων  Ιστορικής μνήμης, για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, εκδηλώσεων επίσης αφιερωμένων στην ποίηση, τη μουσική, την τέχνη και την λογοτεχνία αλλά και το θέατρο. Απέσπασαν επίσης διακρίσεις, βραβεία και επαίνους στα πλαίσια διαγωνισμών ποίησης και λογοτεχνίας.

Οι τελειόφοιτοι, Senior Class 2022, ανέλαβαν πρωτοβουλίες και έπαιξαν ενεργό ρόλο στη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να ενισχύσουν και να συνεισφέρουν σε αξιόλογες φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως το Ukrainian Refugee Relief και το Ronald McDonald House.

Καθώς το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 πλησιάζει στο τέλος του, το σχολείο του Αγίου Δημητρίου θα έχει την ευκαιρία να φέρει στη δημοσιότητα  ακόμα περισσότερα επιτεύγματα μαθητών μας.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.