Ν. Αναστασιάδης: Προσπάθειες για αναγκαία διόρθωση στο προσχέδιο εκθέσεων του γγ των ΗΕ

0
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Καταβάλλονται διπλωματικές προσπάθειες, ώστε να υπάρξει η αναγκαία διόρθωση στο προσχέδιο των εκθέσεων του γγ του ΟΗΕ, ώστε τα όσα καταγράφονται να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο ΡΙΚ για την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Ιδρύματος, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «θέλω να εκφράσω ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τελευταία φορά βεβαίως, αλλά και ως άνθρωπος όμως, θερμότατες ευχές για υγεία, καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας, και το πιο σημαντικό, η νέα χρονιά ας σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για αποτροπή και ανατροπή αυτών που η Τουρκία για δεκαετίες επιδιώκει. Εύχομαι στον καθένα και την καθεμιά των συμπολιτών μας υγεία, πρόοδο και στην πατρίδα μας προκοπή».

Ερωτηθείς ποιος είναι ο πρώτος του στόχος για το 2023, ο Πρόεδρος απάντησε «να ξεκουραστώ για ένα διάστημα και εν συνεχεία να αποφασίσω πώς δραστηριοποιούμαι όχι ενεργά πλέον ή παρεμβαίνοντας, από ό,τι ακούω (να λέγεται) στην πολιτική ή παρεμβαίνοντας για να δημιουργώ είτε θετικά είτε αρνητικά. Βεβαίως μια ζωή πέραν του μισού της ηλικίας μου είμαι αφοσιωμένος στα πολιτικά, δεν θα πάψω ποτέ να ενδιαφέρομαι για όσα αφορούν την πατρίδα μας».

Κληθείς να πει κατά πόσο είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από το λεκτικό του προσχεδίου των εκθέσεων του γγ των ΟΗΕ, ο Πρόεδρος είπε «χωρίς αμφιβολία όχι, αλλά μιλάμε για το προσχέδιο. Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι καταβάλλονται διπλωματικές προσπάθειες, ώστε να υπάρξει η αναγκαία διόρθωση, ώστε τα όσα καταγράφονται στο προσχέδιο να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, κάτι που αυτή τη στιγμή το προσχέδιο δεν το εκφράζει ποσώς».

Σχετικά με τα εγκαίνια γηπέδου εντός της νεκρής ζώνης, ο Πρόεδρος είπε: «Είναι για αυτό που λέω ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά, αντικειμενικά και οι διάφορες κινήσεις ή στις διάφορες εκθέσεις να καταγράφονται οι εντολές που δίνονται από ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και ιδιαίτερα οι παράμετροι μέσα στις οποίες οφείλει να κινείται ο γγ αλλά και όσοι εκ των αντιπροσώπων του βρίσκονται είτε στην Κύπρο είτε αλλού».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.