ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Να είμαστε ενωμένοι με τον Χριστό και την Εκκλησία», επεσήμανε ο επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, κατά την διάρκεια του κηρύγματός του στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στο Τζέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης το πρωί της Κυριακής, 14 Φεβρουαρίου 2021.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη στην εν λόγω κοινότητα που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές κοινότητες της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης και η οποία έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των πνευματικών και διοικητικών καθηκόντων του κ. Αποστόλου στην εν λόγω Μητρόπολη.

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος έτυχε θερμούς υποδοχής από τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Χριστόφορο Οικονομίδη, τον ύπατο Πρόεδρο της AHEPA , Γιώργο Χωριάτη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, Δημήτριο Ροζανίτη, τους πρώην και νυν  προέδρους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, Αναστάσιο Ευστρατιάδη και Δρ. Ηλία Ηλιάδη, αντίστοιχα, ο πρόερδρος της κοινότητας Τσάρλς Σαντήλος, καθώς επίσης και πλειάδα στελεχών της μεγαλωνύμου κοινότητας.

Αμέσως μετά προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και των μνημοσύνων των κεκοιμημένων μελών της κοινότητας, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το «Cosmos Philly TV».

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Χριστόφορο Οικονομίδη και τους ηγέτες της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Τόσο κατά την διάρκεια του κηρύγματος, όσο και κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του στην ομιλία του π. Χριστόφορου Οικονομίδη  ο κ. Απόστολος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την ανάθεση των ποιμαντικών καθηκόντων της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

Ο κ. Απόστολος έκανε εκτενή αναφορά στην πανδημία και κάλεσε τους ομογενείς να προσευχηθούν υπέρ υγείας των επιστημόνων, των γιατρών και νοσοκόμων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κορωνοϊού, υπέρ ταχείας ανάρρωσης όσων βρίσκονται αντιμέτωποι με τον θανατηφόρο ιό.

«Προσεύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και θεία προστασία και την θεία φώτιση να είμαστε ενωμένοι με τον Χριστό και την Εκκλησία», επεσήμανε ο κ. Απόστολος ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσέλευση των νέων και των ιεροπαίδων.

Σε πρώτο πλάνο ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Αποστόστολος στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

«Η κοινότητα του Αγίου Θωμά προοδεύει και έχει μέλλον γιατί έχει στους κόλπους της και τα παιδιά», επεσήμανε ο κ. Απόστολος προτρέποντας τους γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους στις λειτουργίες και ας κάνουν και φασαρία.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χριστόφορος Οικονομίδης καλωσόρισε τον κ. Απόστολο, τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του και τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα και αρωγοί στο έργο του.  

Μετά το πέρας της Λειτουργίας η Φιλόπτωχος Αδελφότητα παρέθεσε γεύμα προς τιμή του κ. Αποστόλου.

Ο π. Χριστόφορος Οικονομίδης, αριστερά και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος.
Τα στελέχη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Αγίου Θωμά στο Τζέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Επίσκοπο Μηδείας, κ. Απόστολο, τον π. Χρόισφορο Οικομονίδη και τους Γιώργο και Ζωή Κουσούλη, γονείς της Ντανιέλ Κουσούλη που έχασε την ζωή της κατά την διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
Σε πρώτο πλάνο ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.