Μηνύματα ελπίδας εκπέμπουν οι πασχαλινές κάρτες στις δυο πλευρές του Ατλαντικού

0
Η πασχαλινή κάρτα του γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνου Κούτρα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ευφάνταστες και με πολλαπλά μηνύματα είναι οι πασχαλινές κάρτες που αντάλλαξαν οι ηγέτες, οι πρόεδροι ομογενειακών φορέων και οι απλοί ομογενείς τόσο μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όσο και μέσω των μέσων μαζικής δικτύωσης.

Αν και διαφέρουν ως προ το περιεχόμενό τους, εν τούτοις έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.

Επωφελούμενες την ευκαιρία οι Αναμνήσεις για μια ακόμη φορά εύχονται στην ομογένεια και στον απανταχού ελληνισμό καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Το βεντεοσκοπημένο μήνυμα του Κοινφελούς Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Μήνυμα Ανδρέα Κατσανιώτη  

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ανδρέας Κατσανιώτης στο μήνυμά του προς τους ομογενείς για την εορτή του Πάσχα αναφέρει:  

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, Απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες,

Η σταύρωση και η ανάσταση του Θεανθρώπου είναι η μέγιστη εορτή της Χριστιανοσύνης. Είναι η θεία σπονδή για την σωτηρία του ανθρώπου και για την αιώνια ζωή. Για εμάς τους Έλληνες, το Πάσχα είναι η Πίστη μας, το βίωμα του λαού μας. Είναι το φως και η ελπίδα που καθορίζει την εθνική μας ταυτότητα. Γι αυτό όπου και αν βρισκόμαστε, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης γιορτάζουμε με λαμπρότητα την Ανάσταση του Κυρίου μας και προσδοκούμε «ζωήν του μέλλοντος αιώνος».

Αγαπητοί μου συμπατριώτες και συμπατριώτισσες του Απόδημου Ελληνισμού τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξαν δύσκολα για όλους μας. Ιδιαιτέρως για εσάς, καθώς οι έκτακτες συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της Πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, δυσχέραιναν για πολλούς την καθιερωμένη επίσκεψη στην Πατρίδα. Με τη βοήθεια της επιστήμης, παρά τον συνεχή κίνδυνο των μεταλλάξεων, έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε σε μεγάλο βαθμό τον ιό που διατάραξε την καθημερινότητα και τις συνήθειές μας. Η βοήθεια εκείνων που εργάστηκαν σκληρά για να τα καταφέρουμε υπήρξε πολύτιμη και ανεκτίμητη. Ποτέ δεν θα πάψουμε να τους ευχαριστούμε αναγνωρίζοντας τη σκληρή μάχη που έδωσαν ο καθένας στον τομέα του. Όπως ποτέ δεν θα ξεχάσουμε εκείνους που δυστυχώς έχασαν τη μάχη!

Ο υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης ενώ παραλαμβάνει το Άγιο Φως.

Η σκέψη μας, ιδιαιτέρως αυτές τις γιορτινές ημέρες, βρίσκεται κοντά στους Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία οι οποίοι βρίσκονται στη δίνη του πολέμου, όπως και ο Ουκρανικός λαός στο σύνολό του. Η έννοια του πολέμου είναι αφόρητη για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό και παράλογη για κάθε Έλληνα.  Η πατρίδα μας ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας, υποστηρίζει σθεναρά τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα των κρατών! Γι’ αυτά τα ιδανικά αγωνιστήκαμε. Αυτά τα ιδανικά τιμήσαμε το 2021, κατά τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα.

Κατά την πρόσφατη σύρραξη οι Έλληνες ομογενείς, ιδιαιτέρως, υπέστησαν τις συνέπειες του πολέμου θρηνώντας, μεταξύ άλλων, και θύματα! Βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα τους. Τα Γενικά Προξενεία της Μαριούπολης και της Οδησσού στάθηκαν φωτεινοί φάροι σε στιγμές εκτάκτως δύσκολες. Ιδιαιτέρως στους Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας, εύχομαι το φως της Ανάστασης να λάμψει στην καρδία και στη ζωή τους!

Αγαπητοί φίλοι συμπατριώτες,  Ας κρατήσουμε όλοι ψηλά το αίσθημα της ελπίδας και της ανάτασης που ζούμε αυτές τις πασχαλινές μέρες! Ας είναι το Πάσχα, μια καινούργια αρχή, ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα πορεία. Προσωπικά και συλλογικά!

Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και χαρούμενο Πάσχα. Εύχομαι υγεία στον κάθε ένα προσωπικά και στις οικογένειές σας, καθώς και στα αγαπημένα σας πρόσωπα», καταλήγει το μήνυμα του κ. Ανδρέα Κατσανιώτη.

Η πασχαλινή κάρτα του Δημάρχου Νισυρίων, Δρα Χριστοφή Κορωναίου.

Δήμαρχος Νισυρίων

Ο Δήμαρχος Νισυρίων, Δρ. Χριστοφής Κορωναίος στο μήνυμά του προς τους απανταχού Νισύριου αναφέρει: «Εύχομαι σε όλους τους απανταχού της γής Νισύριους, σε όλο τον κόσμο, το φώς της Ανάστασης να μας χαρίσει υγεία, ευτυχία, αγάπη, ειρήνη, ελπίδα και αισιοδοξία. Τα πάθη και η Ανάσταση του Χριστού συμβολίζουν τις καθημερινές μας δοκιμασίες, τον αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο, την ελπίδα και την αισιοδοξία που μας γεμίζει η κάθε μας επιτυχία, την κάθε νίκη απέναντι στις αδυναμίες μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, την κάθε προσωπική μας Ανάσταση.

«Εύχομαι αυτό το μήνυμα των παθών και της Ανάστασης του Χριστού, μήνυμα αγάπης, ειρήνης, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης, να αποτελέσει ερέθισμα αφύπνισης για κοινή συμπόρευση στους αγώνες για την πρόοδο και την επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας», καταλήγει το μήνυμα του Δρα Χριστοφή Κορωναίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόλου Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας “Η Ομόνοια” Κωνσταντίνος Κράβαρης. Φωτογραφία: Cosmos Philly TV

Ηπειρώτες Φιλαδέλφειας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας «Η Ομόνοια», κ. Κωνσταντίνος Κράβαρης επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» προκειμένου να μεταφέρει το αναστάσιμο μήνυμα σε όλους τους Ηπειρώτες της Αμερικής και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε πολλά δεινά στην Αμερική και σε όλον τον κόσμο και το πιο σημαντικό μας στέρησε την κοινωνική δράση και για δύο χρόνια δεν μπορέσαμε να διοργανώσουμε την Τσιπουροβραδιά. Ο Θεός μας αξίωσε να παρελάσουμε στην Φιλαδέλφεια με τα λάβαρα και τη νέα γενιά των Ηπειρωτών και εξέπεμψε μήνυμα ενότητας και αγωνιστικότητας. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».

Οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Νέας Αγγλίας και Σικάγου, Γιώργος Γεωργόπουλος, Βασίλειος Καυκάς και Κώστας Χανιωτάκης, αντίστοιχα εύχονται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα και καλούν τους ομογενείς να συμμετάσχουν στις παρελάσεις της ομογένειας στην Βοστώνη, την Πρωτομαγιά, στο Σικάγο στις 22 Μαϊου 2022 και στη Νέα Υόρκη στις 5 Ιουνίου 2022.

Η ευχετήρια κάρα του προέδρου της Υπεραγοράς Ελληνικών Προϊόντων “Titan” “Optima” kai Atlantic Food Exports, Κώστα Μάστορα.

Κάρτες των ομογενών

Οι «Αναμνήσεις» δημοσιεύουν για μια ακόμη χρονιά τις πασχαλινές κάρτες των επιχειρηματιών, των ιδρυμάτων και των ηγετών της ομογένειας και εύχονται στην ομογένεια και στον απανταχού ελληνισμό καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Η πασχαλινή κάρτα της προέδρου της Atlantic Bank, κ. Νάνσυς Παπαϊωάννου.
Η πασχαλινή κάρτα της Χιακής Ομοσπονδίας.
Η πασχαλινή κάρτα του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτικών (HABA).
Η πασχαλινή κάρτα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου της Νέας Υόρκης.
Η πασχαλινή κάρτα του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ.
Η κάρτα του προέδρου και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.
Η κάρτα της προέδρου Στέλλας Κοκόλη και του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής.
Η πασχαλινή κάρτα του βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη.
Η πασχαλινή κάρτα του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κολεγίου του Κουίνς.
Η πασχαλινή κάρτα του συμπροέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως της Νέας Υόρκης Νίκου Μπάρδη με την υποσημείωση “Αναμνήσεις για Πάντα”.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.