* Ο λαμπερός ήλιος της ημέρας των Φώτων, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς ομογενείς  από την πολιτεία της Νέας Ιερσέης, να προσέλθουν μετά την λειτουργία, στο Yacht Club του Edgewater, όπου παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μηδείας κ. Απόστολου τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων.

* Ήταν η δεύτερη φορά που λάμβανε χώρα η τελετή στο πολυτελές Yacht Club.

* Χωρίς δύτες, αλλά με ένα drone, να καταγράφει την τελετή από ψηλά έγινε η τελετή του Καθαγιασμού.

*  Λίγα μόλις λεπτά μετά την ολοκλήρωση της τελετής τρία ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας πέρασαν μπροστά και πάνω από το σημείο που έγινε η τελετή. Λεπτομέρεια: τα ελικόπτερα ήταν τύπου Osprey (Bell Boing V-22) και ξεκίνησαν από αεροπορική βάση στο Νιού Τζέρσει.

* Μάλλον συμμετείχαν σε εκπαιδευτική πτήση, αφού κατά την διάρκεια της έκαναν και ακροβατικές αερο-βαπτίσεις, δηλαδή άλλαζαν κατεύθυνση και ανεβοκατέβαιναν σε ύψος.

* Ο ιδιοκτήτης του Εστιατορίου που στεγάζεται στο Yacht Club, ο ομογενής Τζέρι Στεφανίτσης, παρέθεσε στην συνέχεια γεύμα στον Επίσκοπο Απόστολο και τους ιερείς των ενοριών της Βόρειας Νέας Ιερσέης.

* Στο γεύμα παρακάθισε και ο επιχειρηματίας κ. Στηβ Ζερβούδης.

* Στην διάρκεια του γεύματος πληροφορηθήκαμε ότι ο Επίσκοπος Απόστολος, στο διάστημα της διακονίας του, στην Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου τελούσε κάθε χρόνο την τελετή του Καθαγιασμού σε διάφορες κοινότητες και μεταξύ αυτών στην κοινότητα του Σαν Ντιάγκο (με λιακάδα) αλλά και στην Βόρεια Καλιφόρνια, στην περίφημη Λίμνη Τάχο, (Lake Tahoe, εκεί με συνθήκες χιονόπτωσης). Στα σύνορα με την πολιτεία της Νεβάδα.

* Ακόμα, o Eπίσκοπος Απόστολος μας διηγήθηκε την εμπειρία του από την τότε ποιμαντορική του επίσκεψη στην Χαβάη, όπου με έκπληξη διαπίστωσε ότι η χορωδία στην Κοινότητα της Χαβάη (Καθεδρικός των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης – Χονολούλου) διαθέτει και χορωδία, αποτελούμενη από παιδιά και όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στην θεία λειτουργία, αλλά παράλληλα αποδίδει σε υπέροχα ελληνικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων συνθετών, όπως για παράδειγμα το γνωστό «Το Περιγιάλι το κρυφό».

Σε πρώτο πλάνο ο Επίσκοπος ΜΗδείας, κ. Απόστολος ενώ τελεί τον αγιασμό των υδάτων και οι ιερείς της Βόρειας Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

* Λεπτομέρεια: κανένα από τα παιδιά της χορωδίας δεν είναι ελληνικής καταγωγής.

* Διευθυντής της χορωδίας είναι ένας Κερκυραίος, που εργάζεται και για την Όπερα της Χαβάη.

* Συγκλονιστική ήταν η εμπειρία του Επισκόπου Αποστόλου και από την πρόσφατη επίσκεψη του στην Βόρεια Εύβοια, όπου και διαπίστωσε ιδίοις όμασι την τεράστια οικολογική καταστροφή που έγινε από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Τα ελικόπτερα πάνω από τον Ποταμό Χάντσον. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

* Στην εξέλιξη της επίσκεψης, όπως μας είπε ο Επίσκοπος, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και ένα ζαχαροπλαστείο, κοντά στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ. Το μαγαζί καταστράφηκε ολοσχερώς εκτός από ένα μικρό κομμάτι.

* Εκεί όπου βρισκόταν το ψυγείο όπου φυλάσσονταν οι αρτοκλασίες που είχαν παραγγελθεί από το μοναστήρι.

* Ένα επιβλητικό συγκρότημα διαμερισμάτων στην πόλη του Edgewater έχει την ονομασία «The Alexander». Στο συγκρότημα αυτό διαμένει και ο σημερινός δήμαρχος της πόλης.

* Ούτε ο κατασκευαστής, (ο πολυεκατομμυριούχος Fred Daibes) ούτε ο δήμαρχος ο κ. Michael McPartland, έχουν σχέση με ελληνική καταγωγή.

Ο Γεράσιμος Στεφανίτσης, αριστερά, ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και ο Στυλιανός Ζερβούδης. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.