Βούρκωσαν τα μάτια στην πρεμιέρα στο MET της ταινίας “Σμύρνη μου Αγαπημένη” (βίντεο)

0
Η Μιμή Ντενίση κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην πρεμιέρα στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με βουρκωμένα μάτια και με ανάμικτα συναισθήματα αποχώρησαν οι ομογενείς από την πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη» που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου 2022 στο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Η πρεμιέρα διοργανώθηκε από την «Tanweer Productions» και τελούσε υπό την αιγίδα της Μονίμου Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ και την παρακολούθησαν μόνιμοι αντιπρόσωποι και διπλωμάτες από διάφορες χώρες, καθώς επίσης και οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Λίγο πριν την έναρξη της πρεμιέρας η σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια της ταινίας Μιμή Ντενίση και η Ναταλία Δραγούμη, που ήρθαν αποκλειστικά γι αυτό τον σκοπό από την γενέτειρα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και μίλησαν για την πρεμιέρα, καθώς επίσης και για την προβολή της ταινίας την ερχόμενη εβδομάδα σε πάνω από 700 κινηματογράφους ανά την Αμερική και σε εκατοντάδες άλλους του Καναδά.

Την προβολή της ταινίας την ερχόμενη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 έχει αναλάβει η εταιρεία Fathom Events, η οποία τον Μάρτιο του 2022 είχε αναλάβει και την προβολή της ταινίας «Ανθρωπος του Θεού» της Γελένα Πόποβιτς.

Τόσο η κ. Ντενίση όσο και η κ. Δραγούμη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η πρεμιέρα της ταινίας λαμβάνει χώρα στο Μητροπολιτικό Μουσείο, στο οποίο προβάλλονται αρχαιότητες από την Ελλάδα, την Κύπρου και όλον τον κόσμο.

Την ταινία προλόγισε η μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, πρέσβης Μαρία Θεοφίλη και αμέσως μετά μίλησε με έκδηλη την συγκίνηση και η σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια Μιμή Ντενίση.  

Η κ. Ντενίση αναφερόμενη στην ταινία την χαρακτήρισε διεθνή παραγωγή, διότι δεν συμμετείχαν μόνο Έλληνες ηθοποιοί, αλλά και Τούρκοι μεταξύ των οποίων οι Burak Hakkι και Özdemir Çiftçioglu.

Η Μιμή Ντενίση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Ναταλία Δραγούμη κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Μιμή Ντενίδη ενώ μιλά στους δημοσιογράφους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία της μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβεως Μαρία Θεοφίλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.