ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Πορτ Τζέφερσον του Λονγκ Αϊλαντ το οποίο διοργανώθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση του φεστιβάλ, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα το τριήμερο 21-23 Αυγούστου 2020, ενώ η δεύτερη φάση το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου 2020.

Η πρώτη φάση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού περιορίστηκε μόνο στην παροχή πακέτων (Greek Food Take – Out) ελληνικών φαγητών και γλυκών, ενώ το Σαββατοκύριακο επιτρεπόταν σε πενήντα περίπου ομογενείς και άλλους κατοίκους της περιοχής να γευματίσουν στον υπαίθριο χώρο.

Το απόγευμα της Κυριακής έγινε και η καθιερωμένη κλήρωση του λαχείου και οι τυχεροί αριθμοί αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της κοινότητας.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Δημήτριος Καλογρίδης ενώ τελεί τον αγιασμό, ενώ δεξιά ο ευεργέτης της κοινότητας, Πέτρος Τσαντές.

Η λαχειοφόρος αγορά περιελάμβανε 230 δώρα αξίας μεταξύ των οποίων και τρία αυτοκίνητα και τα μεγάλα δώρα έτυχαν στους φιλέλληνες του Πορτ Τζάφερσον και των περιχώρων που λατρεύουν το ελληνικό φεστιβάλ και τον πολιτισμό μας.

Η δεύτερη φάση του φεστιβάλ ξεκίνησε με τον αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Δημήτριος Καλογρίδης, ο οποίος ευλόγησε τις τρεις γενιές των εθελοντών και ευχήθηκε επιτυχίες στα στελέχη και τους εθελοντές.

Ο π. Δημήτριος Καλογρίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του φεστιβάλ και τόνισε ότι τα εύσημα ανήκουν στο διοικητικό συμβούλιο, στην επιτροπή του φεστιβάλ και στις δεκάδες των εθελοντών.

Παράλληλα τόνισε ότι η διοργάνωση του φεστιβάλ στην εποχή του κορωνοϊού κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι, καθώς η προετοιμασία του ξεκινάει στις αρχές του έτους με τα οργανωτικά ζητήματα και την εξασφάλιση των δώρων για την λαχειοφόρα αγορά.

Στιγμιότυπο από το περίπτερο των γλυκών και των λουκουμάδων.

Ερωτηθείς για τους τυχερούς επεσήμανε ότι πάρα πολλοί ήταν ξένοι και ότι είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το ταξίδι στην Ελλάδα το κέρδισε ένας Αμερικανός, ο οποίος θα έχει την τύχη και το προνόμιο να επισκεφθεί την Ελλάδα και να αγγίξει τον πολιτισμό της.

Ο π. Δημήτριος Καλογρίδης την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 θα τελέσει την τελευταία Θεία Λειτουργία ως ιερατικός προϊστάμενος, καθώς την 1η Νοεμβρίου τα ηνία της κοινότητας θα αναλάβει ο π. Ηλίας Νίκολας, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής στο Γκρίνλον του Λονγ Αϊλαντ.  

Ο π. Δημήτριος επωφελούμενος της ευκαιρίας ευχήθηκε επιτυχίες στον νέο ιερατικό προϊστάμενο και τόνισε ότι η κοινότητα θα τον υποδεχτεί με τις δέουσες τιμές.

Τέλος να σημειώσουμε ότι τα ελληνικά φεστιβάλ αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ερανικές και συνάμα πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες παρέχουν την δυνατότητα στις κοινότητες να εξασφαλίσουν ένα μέρος των εσόδων που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών και για την εύρυθμη λειτουργία των κοινοτήτων. 

Ο π. Δημήτριος Καλογρίδης ενώ αγιάζει τους εθελοντές που ασχολήθηκαν με την πώληση των λαχείων και την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.