Με πυροτεχνήματα γιόρτασαν την Ανάσταση στον Άγιο Πέτρο του Μπρονξ

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Κατέχης, π. Ιάκωβος Ροδίτης, Στυλιανός Ζερβούδης και Μαρία Αρτόγλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Με πυροτεχνήματα γιόρτασαν οι ομογενείς του Μπρονξ την Ανάσταση του Κυρίου. Την ώρα που ο π. Ιάκωβος Ροδίτης, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Πέτρου έψελνε το «Χριστός Ανέστη εκ Νεκρών» άρχισαν τα πυροτεχνήματα προκαλώντας ρίγη χαράς και συγκίνησης. Η εν λόγω κοινότητα είναι μια από τις νεότερες κοινότητες της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης και η Ανάσταση θύμισε σε όλους, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντα ότι γιόρταζαν σε κάποιο ερημικό νησί της γενέτειρας.

Αν και δεν είχε την λαοθάλασσα που υπήρχε στο Γουάιτστόουν, στην Αστόρια, στο Μπρούκλιν και στις ενορίες του Λονγκ Αϊλαντ, εν τούτοις η Ακολουθία της Αναστάσεως στον ‘Αγιο Πέτρο είχε την δική της μαγεία.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Κατέχης και τα άλλα στελέχη υποδέχτηκαν με χαρά τον ευεργέτη της κοινότητας, Στυλιανό Ζερβούδη, τον επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων Γεώργιο Κίτσιο, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι και ο αρχιτέκτονας του ναού και τους άλλους προσκεκλημένους.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ιάκωβος Ροδίτης ανέγνωσε τα πασχαλινά μηνύματα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου.

Λίγο πριν τις 12.00 έψαλλε το «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανέσπερου φωτός» και ο ναός φωτίστηκε από τις αναστάσιμες λαμπάδες που κρατούσαν στα χέριαοι τρεις γενιές των Ελληνοαμερικανών.  Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η λαμπάδα ενός ιεροπαιδιού που είχε το σήμα του ΠΑΟΚ.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας οι δρόμοι στα περίχωρα του ναού έλαμπαν από τις λαμπάδες των ομογενών οι οποίοι κατευθύνονταν προς τα αυτοκίνητα και τα σπίτια τους.

Τα πυροτεχνήματα το βράδυ της Ανάστασης στο ναόι του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Ιάκωβος Ροδίτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την Ακολουθία της Αναστάσεως. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η λαμπάδα με το σήμα του ΠΑΟΚ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την Ανάσταση στον Άγιο Πέτρο του Μπρονξ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την Ακολουθία της Αναστάσεως στο προαύλιο του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την Ακολουθία της Αναστάσεως στον ναό του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.