ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συγκινητική και με πολλές εκπλήξεις ήταν η εις πρεσβυτέρου χειροτονία του Γεωργίου Χαζλάρη, η οποία έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου, 20 Νοεμβρίου 2021 στον ιερό ναό του Σωτήρος Χριστού στο Ράι της Νέας Υόρκης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Οι μαθητές του Ελληνικού Σαββατιανού Σχολείου είχαν φορέσει τις παραδοσιακές στολές και με τις δασκάλες και τον διευθυντή, κ. Δημοσθένη Τριανταφύλλου περίμεναν υπομονετικά την άφιξη του Αρχιεπισκόπου και των ιερέων της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Ο πλακόστρωτος δρόμος που οδηγεί στο ναό ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και οι μαθητές καλωσόρισαν τον Αρχιεπίσκοπο και του προσέφεραν μια ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα.

Ο διευθυντής του Σχολείου, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα των δασκάλων και των μαθητών και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «εκδηλώσεις όπως η σημερινή με τα παιδιά φορεμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές και με τις γαλανόλευκες παίζουν σπουδαίο ρόλο στην διαπαιδαγώγησή τους».

Η χειροτονία του π. Γεωργίου Χαζλάρη ήταν συγκινητική τόσο για τον ίδιο, όσο και για την πρεσβυτέρα και την ευρύτερη οικογένειά του, ενώ οι νουθεσίες του Αρχιεπισκόπου, όπως επεσήμανε ο ίδιος, θα αποτελούν πυξίδα σε όλη του την ζωή.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Ηλίας Βίλλης, ο οποίος προ τριών περίπου εβδομάδων έλαβε το οφίκιο του Πρωτοπρεβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ και τόνισε ότι η παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στο πλευρό του κ. Βαρθολομαίου και των υπολοίπων ιεραρχών αποτέλεσε πηγή χαράς και υπερηφάνειας για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και ο διευθυντής, κ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Ο π. Ηλίας επεσήμανε ότι η χειροτονία του π. Γεωργίου Χαζλάρη συνέπεσε με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου στην Αθήνα.     

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον π. Ηλία Βίλλη για την αναγόρευσή του ως πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου και τόνισε ότι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν ιστορική και επιτυχημένη, διότι παρείχε την δυνατότητα στους κληρικούς και λαϊκούς να διοργανώσουν με επιτυχία την υποδοχή και τις εκδηλώσεις προς τιμή του, κ. Βαρολομαίου και να ξεδιπλώσουν τα ηγετικά τους τάλαντα.

Εκτενή αναφορά έκανε και στην περιπέτεια της υγείας του, κ. Βαρθολομαίου και τόνισε ότι ανέδειξε τις ανεξάντλητες δυνάμεις της ομογένειας. Κι αυτό διότι η επέμβαση έγινε σε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Αμερικής και από Έλληνες γιατρούς.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε γεύμα προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και των ιερέων, καθώς επίσης και των μελών του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς επίσης και της «Ηγεσίας των 100».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Γεώργιο Χαζλάρη και την πρεσβυτέρα Arah-Maria Crausus – Hazlaris και τον ιεραικό προΪστάμενο της κοινότητας του Σωτήρος Χριστού στο Ράϊ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στην κοινότητα του Σωτήρος Χρηστού στο Ράι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την Θεία Κοινωνία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ιερείς της Αμέσου Αρχιεπισκοπική Περιφέρειας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Ηλία Βίλλη και και την οικογένεια του π. Γεωργίου Χαζλάρη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ιερείς, π. Ηλία Βίλλη και π. Γεώργιο Χαζλάρη και τους άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μαθητές του Ελληνικού Σαββατιανού Σχολείου του Ράι, ενώ υποδέχονται τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.
Ο περικαλής ναός του Σωτήρος στο Ράι της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Ακόμη ασχολείσθε με τους απίστους;
    αυτοί έχουν θεωρία επισκόπου και καρδιά
    Μυλωνά….
    Οι τσέπη τους είναι τόσο μεγάλη όσο ένα
    χρηματοκιβώτιο …..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.