ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Με την τέχνη της βυζαντινής Αγιογραφίας ήρθαν σε επαφή οι μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασίου (6η, 7η και 8η) του Ημερήσιου Σχολείου «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» στις 13 Φεβρουαρίου 2020 στο Μπρούκλιν.

Ειδικότερα, η υπεύθυνη του Ελληνικού Τμήματος του εν λόγω σχολείου, Ελευθερία Οίκουτα, προσκάλεσε τον αγιογράφο Μιλτιάδη Αφεντούλη, για να μιλήσει στους μαθητές για την παραδοσιακή βυζαντινή τέχνη.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με αφοσίωση το μάθημα της βυζαντινής Αγιογραφίας, το οποίο επικεντρώθηκε στη δημιουργία των χρωμάτων, στην τεχνική της ωογραφίας (αυγοτέμπερα), στην επιχρύσωση με φύλλο χρυσού 22 καράτια και στους συμβολισμούς των χρωμάτων. Παρούσα στο μάθημα της βυζαντινής Αγιογραφίας ήταν και η διευθύντρια του σχολείου, Ναϊόμι Πλότκιν (Niomi Plotkin).

Οι μαθητές ενώ παρακολουθούν τον αγιογράφο Μιλτιάδη Αφεντούλη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελευθερίας Οίκουτα.

«Είμαστε ευτυχείς που είχαμε τον πολύ γνωστό αγιογράφο Μιλτιάδη Αφεντούλη, με τη σύζυγό του Αναστασία, στο σχολείο μας, για να αποκτήσουν οι μαθητές μια σφαιρική εικόνα για τη βυζαντινή τέχνη. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Αφεντούλη που ανταποκρίθηκε αφιλοκερδώς στο κάλεσμά μας», είπε η Κα Οίκουτα, μετά το μάθημα.

Ο κ. Αφεντούλης ευχαρίστησε την κ. Οίκουτα και τους δασκάλους για την ευγενική πρόσκληση και για την ευαισθησία που επιδεικνύουν για τις καλές τέχνες. Παράλληλα, συνεχάρη τους μαθητές για τις εύστοχες ερωτήσεις τους και για το ενδιαφέρον που επέδειξαν, λέγοντας ότι θεωρεί χρέος του να μεταδώσει τις γνώσεις του στη νέα γενιά, ώστε να υπάρχει συνέχεια.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.