Μαγευτική και άκρως διδακτική η παράσταση «Βέμπo σε Θυμάμαι»

0
Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη, ο σκηνοθέτης Γιώργος Στάμου και ο Τάσος Καρύδης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μαγευτική και άκρως διδακτική ήταν η παράσταση «Βέμπo σε θυμάμαι» (Σοφία Βέμπο i remember you) που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 12ης Απριλίου 2024 στο Θέατρο «Θέσπις» του Αρχιεπισκοπικού Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια σε σκηνοθεσία Γιώργου Στάμου.

Ήταν μαγευτική διότι οι πρωταγωνιστές της κατάφεραν να ξεπεράσουν εαυτούς και να καθηλώσουν το ακροατήριο με την εναλλαγή της αφήγησης και με την ερμηνεία των αριστουργημάτων της Βέμπου. Πρόκειται για την Ελεάννα Φινοκαλιώτη, η οποία υποδύθηκε την θρυλική τραγουδίστρια της Νίκης, την Σοφία Βέμπο και ο Τάσος Καρύδης, ο οποίος υποδύθηκε τον Νίκο, τον δημοσιογράφο και κατάφεραν να ξεναγήσουν το ακροατήριο στα δοξασμένα χρόνια της Σοφίας Βέμπο και τις παραστάσεις της στα μεγαλύτερα κέντρα της γενέτειρας, καθώς επίσης και για δύο χρόνια στο φημισμένο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης.

Ήταν διδακτική, διότι η σεναριογράφος Τάνια Χαροκόπου κατάφερε να ερευνήσει την ταραχώδη ζωή της γυναίκας θρύλου, που αγάπησε και αγαπήθηκε, που δόξασε την πατρίδα αλλά και δοξάστηκε, της γυναίκας που ερμήνευσε σημαντικά τραγούδια, αλλά και αυτή, που καθιέρωσε τα αρχοντορεμπέτικα.

Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη και ο Τάσος Καρύδης.

Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη με αριστοτεχνικό τρόπο υποδύθηκε τη Σοφία Βέμπο αποτυπώνοντας τόσο τα δραματικά όσο και τα κωμικά στοιχεία του χαρακτήρα της. Μας έκανε να γελάσουμε και να συγκινηθούμε. κατάφερε να αποδώσει ολόκληρο το εύρος του χαρακτήρα της Βέμπο. Με την πολυεπίπεδη φωνή της ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο τα τραγούδια της, ενώ ταυτόχρονα μας έκανε να σιγοτραγουδίσουμε μαζί της τα αξέχαστα τραγούδια της Βέμπο. Ενσάρκωσε επάξια και δείχνοντας τον δέοντα σεβασμό στη μεγάλη κυρία του Έθνους.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Αλέξανδρος Αμμοχωστιανός κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της πρώτης παράστασης και τόνισε ότι «αποτελεί πολύτιμο πετραδάκι στο καλλιτεχνικό στερέωμα της Αστόριας και κατ΄επέκταση της ομογένειας.

Η παράσταση εντάσσεται στο πολιτιστικό φεστιβάλ Gris Festival 2024 το οποίο διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη.

Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε με την εν λόγω παράσταση στις 12 Απριλίου 2024 και θα λήξει με την επανάληψή της την ερχόμενη Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 στο Θέατρο «Θέσπις» στο Αρχιεπισκοπικό Πολιτιστικό Κέντρο στην διεύθυνση 25-02 Newtown Ave, Astoria, NY.
Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο (917) 635-8867.

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια και ηθοποιός Ελεάννα Φινοκαλιώτη.
Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη και ο Τάσος Καρύδης.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.