Λουκέτο και στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια λόγω του κορωνοϊού

0
Γενική άποψη από την 12η πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Λουκέτο και στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, λόγω του κορωνοϊού. Αν και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης το βράδυ της Πέμπτης, 12 Μαρτίου 2020 αποφάσισε να αναβάλει την παρέλαση και όλες τις εκδηλώσεις και να παραμείνει ανοικτό το Σταθάκειο Κέντρο, εν τούτοις τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου λίγο μετά την συνέντευξη τύπου του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντι Μπλάσιο για το κλείσιμο των σχολείων, των εστιατορίων και των νυχτερινών κέντρων, το απόγευμα της Κυριακής, 15 Μαρτίου 2020, επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» προκειμένου να αναγγείλει στο αναγνωστικό κοινό και κατ’ επέκταση στην ομογένεια την απόφασή τους για το κλείσιμο του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και η επιτροπή παρελάσεως είναι οι μόνοι φορείς οι οποίοι αποφάσισαν να αναβάλλουν την παρέλαση και τις άλλες εκδηλώσεις και να τις διοργανώσουν μόλις αρθεί το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης στον δήμο και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Μειμάρογλου επεσήμανε ότι προέχει η υγεία και η ασφάλεια των ομογενών και ότι η επιτροπή παρελάσεως, η επιτροπή λαχείου και η επιτροπή λευκώματος συνεχίζουν το έργο τους εργαζόμενοι από τα σπίτια τους.

«Ευχαριστούμε τα στελέχη της Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Παρελάσεως για τις άοκνες προσπάθειες, καθώς επίσης και την αποφασιστικότητά τους να μην ακυρώσουν την παρέλαση και τις άλλες εκδηλώσεις. Το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» το οφείλουμε στις δεκάδες των εθελοντών, καθώς επίσης και στις εκατοντάδες των ομογενών που προσφέρουν από το υστέρημα είτε και από το περίσσευμά τους και μας παρέχουν τη δυνατότητα να διοργανώνουμε τις μεγαλειώδεις παρελάσεις στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης», κατέληξε ο κ. Μεϊμάρογλου.  

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.