Ξυπνήστε Ομογενείς

0
121
Ο γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

Του Δρ. Γιώργου Μελικόκη *

ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ.  Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε η είδηση μέσω του Panhellenic Post ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού καταργείται και αντ’ αυτού υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών θα έχει την ευθύνη πέραν των άλλων καθηκόντων. Είναι θλιβερό που μέσα σε λίγους μόνο μήνες υποβαθμίζεται έτι παραπάνω ο απόδημος Ελληνισμός.

Και σαν να μην έφθανε το ότι η πλειονότητητα των αποδήμων αποκλειόταν από την φήφο που συνταγματικά δικαιούται, έδωσαν το ολοκληρωτικό χτύπημα  και αγνόησαν τη συμβολή του απόδημου ελληνισμού σε πολλούς τομείς ανάπτυξης.

Μεθοδικά διάλεξαν την εξαγγελία αυτή εν μέσω παγκόσμιας κρίσης, επιδημίας, πιστεύοντας ότι κανείς δεν θα αντιδράσει και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στα πολιτικά χρονικά τη Πατρίδας μας. Δεν πρέπει όμως να αδρανήσουμε και να δεχτούμε τον αφανισμό μας.  Χρειάζεται επαγρύπνηση και σθεναρή αντίδραση να αποφευχθεί η καθ’ όλα αντισυνταγματική και απάνθρωπη συμπεριφορά της Κυβέρνησης.

Ομογενείς συσπειρωθείτε! Χανόμαστε!!

  • Ο Δρ. Γεώργιος Μελικόκης είναι παιδαγωγός, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής και συνάμα μέλος του νεοσύστατου Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.